Ik denk: laten we het maar

21/08/2008 - 0 reacties

weer over het openbaar vervoer hebben. Want ja, dat is weer een zooitje.  Zo is er een debiel ( ook wel “vrachtwagenchauffeur”  genoemd ), die het nodig vond om een storing te veroorzaken tussen Zwolle en Amersfoort.

Ik zeg: niet doen man. Echt niet doen. Veroorzaak een storing tussen Urk en weet ik veel wat voor gat, maar kom op Zwolle?? Amersfoort? ‘S lands belangrijkste stations? Dom, dom, dom.  Waar de trein tussen Zwolle en Amsterdam normaal anderhalf uur* voor nodig heeft (anderhalf uur), heeft het nu, jawel, vier uur nodig. VIER als in 4 uur! Geen pretje kan ik u zeggen, echt. De batterij van mijn i-pod was leeg ( ok dat is wel mijn eigen schuld ), de batterij van mijn telefoon was ook bijna leeg ( dit is niet mijn schuld, klotetoestel ), en geen eten mee. ( ok, dat is ook mijn schuld, want ik had 4 cupcakes van mijn zusje mee, maar die waren binnen 5 minuten natuurlijk al op )

Ik ga verder met mijn dramaverhaal. Vervolgens kom ik aan bij Amsterdam CS, en wil ik de metro nemen, want ja vanaf 18 augustus* zou die weer normaal gaan rijden, maar wat schetst mijn verbazing en steeds moe wordende ogen?

Ze rijden nog steeds niet! NIET!! Wanneer dan wel, zou u denken? Dat weten ze niet! Ik zeg: waardeloos! Wat doen ze dan met mijn belastingcenten? Waar hebben we Balkenende voor? Of Cohen? De consumentenbond? De GVB?

Ik ga nog een stapje verder met mijn dramaverhaal. De metro’s rijden dus nog steeds tot Amstel. Dus moet ik de pendelbus nemen. Nummer 59 is dat trouwens, voor het geval u denkt: oh gezellig, laat ik de pendelbus nemen. Als u dat denkt, bent u wel gek. Want de pendelbus zit vol, heel vol, met stinkende mensen ( behalve ik ), vervelende kinderen en er zijn zelfs mensen die denken: ach kom, laat ik mijn hond eens de pendelbus in nemen. U begrijpt: ik ben geen fan van de pendelbus.

Hier stopt mijn dramaverhaal. Want binnenkort krijg ik, jawel, een auto van de zaak ( meest domme vraag die ik vervolgens van mensen krijg: heb je een rijbewijs? Even serieus, zou ik een auto van de zaak krijgen, als ik geen rijbewijs had?? ).
Een auto dus. Een lief, klein schattig autootje. Oh, ik hoop zo dat ie in de kleur roze komt. Of rood. Of paars. Of GEEL!!  In ieder geval: een naam. Dat heb ik nodig. Een naam voor mijn auto. Zoals de batmobile. Maar dan anders. Pussywagon. Desoriented. Babybel. Asiancat. Desmobile.
Help eens even.

*bron: kutkloteachterlijkens.nl. Nee grapje: ns.nl
*bron: http://www.gvb.nl/reizigers/actueleinfo/Pages/metrotunnelwerk.aspx

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter