Ik had iets doms/stoms

08/08/2008 - 0 reacties

gedaan laatst op werk. Ik doe wel vaker domme/stomme dingen op werk, maar ik weet dat meestal feilloos op te lossen door: de fout in stand te laten / zelf verbeteren / de schuld op andere mensen schuiven / heel veel dingen fout doen zodat die kleine fout dan niet op zou vallen.
Echt makkie mensen, gewoon doen.

Dat ging met deze stomme fout niet. Ik had namelijk de meest stomme fout gemaakt wat je maar kan doen op werk. Echt, hoe zo’n doorgewinterde ambtenaar als ik zo’n fout kan maken, ik snap het niet.

Het verhaal:
Ik was zo druk aan het werk dat ik dacht, nou Des heeft het wel verdiend om even haar hotmail te checken. Dus ik mijn hotmail checken. Ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord intypen, mijn wachtwoord is..jahaaa.
Zo ging mijn verhaal natuurlijk niet.
Nee ok serieus, ik ging inloggen, keek in mijn inbox: welgeteld 2 mailtjes zag ik staan, zo populair ben ik dus, en wel 7 in mijn ongewenste mail.
Ik dacht: ik ga even die ongewenste mail checken. Wat zie ik staan: een mail van Hallmark cards. Ach gut, dacht ik, ik krijg een kaartje van iemand, wat leuk zeg, er zijn mensen die aan me denken. Dus ik dat kaartje openen, want er stond: click here to open you e-card.
En dan doe je dat he, je klikt natuurlijk op “here”, want dat staat er nou eenmaal. Ik kwam niet bij het kaartje, nee het kaartje kwam bij mij. In mijn computer welteverstaan. In de vorm van:
Jawel.
Een virus.

Gewoon KUT. Dat is wat ik zei, keihard tegen niemand in het bijzonder.

En toen ging mijn hele computer op tilt slaan. Echt, hij flipte helemaal. Er kwamen allemaal programmaatjes op het beeldscherm, en balkjes, en virusscanners, en ik dacht: WTF?

Dus ik denk: ok, rustig blijven. Ik zoek gewoon een andere plek, en collega Z gaat toch straks hier zitten, dus ja ik schuif gewoon de schuld op hem, zoals ik dat normaal ook zou doen.

En het vervolg van mijn stommiteit komt morgen. Of overmorgen. Of de dag erna, maar nu moet ik eerst werken.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter