Mijn huisgenootje N is aan het

07/08/2008 - 0 reacties

fotomodellen. Ik zou zelf ook niet misstaan achter de camera, daar niet van, maar andere mensen gun ik het ook graag.

Nou is het niet erg dat N aan het fotomodellen is geslagen, de bijwerkingen zijn dat echter wel. Mevrouw is namelijk flink aan het sporten. Terwijl ik me na het werk als een huismuts nestel op de zitzak Fatboy en achtereenvolgens kijk: ready2cook / Will and Grace / ER / Friends / Grey’s Anatomy / afhankelijk van de dag: CSI / Bones / Las Vegas of gewoon een film / Nova / en dan slapen, zie ik N langs mijn kamer lopen. In kort broekje en dito top. Met plastic folie om haar heen. Met een springtouw. Met gewichtzakjes om haar benen. 

Ik voel me een beetje schuldig dat ik in plaats van te sporten intensief tv aan het kijken ben, maar he, lopen naar de tram, traplopen, rennen om de metro te halen, ik bedoel maar.

En dan.

Stopt huisgenootje N met lopen langs mijn kamer

Komt ze mijn kamer in.

En zegt ze opeens:

Nee, vraagt ze opeens:

Weet jij ook oefeningen hoe ik het vet van mijn billen eraf kan halen?

Ik zeg u allen: je kan mij van alles vragen. Echt van alles. Ik weet overal het antwoord op, en anders doe ik wel net alsof ik het antwoord weet, of anders zoek ik het op internet, ik help je ermee.

Maar vet van billen afhalen, en dan vooral van haar billen…we hebben het hier over huisgenootje N waarvan haar hele bil past in 1 bil van mij. Als u het nog snapt.

Ehh.. ( ik liet even een wijze stilte vallen, want dat doe je met dat soort momenten..), waarom wil jij je billen trainen dan?

Het is zo dik, zegt ze.

( ik moest me inhouden, echt inhouden, ik denk dat ik me nog nooit ergens voor hebt ingehouden als dit keer ( ok, het kopen van mijn 90 euro kostende droomlaarzen hoort hier niet bij ), om niet met mijn ogen te rollen )

Ik vraag: waar zie jij dan vet?

Zij zegt: hier ( en wijst iets aan wat kennelijk vet moet zijn ) en hier ( en wijst weer wat kennelijke vet aan ).

Ik zeg: ik zie niets.
Zij zegt: ik wel.

Ik denk: dit gaat nergens over.

Dus stel ik de hoofdvraag: maarre…N…niet om het 1 of ander hoor, maar als jij jouw bil al dik vindt, wat is mijn bil dan?

Dit keer zie ik aan N dat zij besluit een wijze stilte te vallen.

Maar jij…zegt ze voorzichtig…jij nou ja…bij jou staat het wel. Bij mij niet.

Ik zeg: oh.

Aansluitend zeg ik: ok.

En dan zeg ik: nou ja, ik weet geen oefeningen waar je vet van je bil af kan halen. Ik wil er juist vormen bij. Dus ik eet zoveel mogelijk. Hahaha. Een perfecte methode voor mij.

Oh ok, zegt N. Nou dan ga ik weer verder met sporten.

Ik doe maar wijselijk een tortillachips in mijn mond. Met extra salsasaus.

Overigens heb ik daarna een “serieus” gesprek gehad met N en haar uitgelegd dat ze niet te ver moet doorslaan met afvallen en sporten. Dat ze verdorie al fucking slank is ( maat 34, maat xs heeft ze, kom op! ), en dat er tig vrouwen zijn met een gezonde maat 38,40, M of L die daar ook ruim tevreden mee zijn. Ik voelde me daarna natuurlijk wel net Oprah met mijn wijze woorden.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter