De laatste tijd ben ik

24/09/2008 - 0 reacties

een beetje (erg) van het mediteren. Dat komt door het boek etenbiddenbeminnen van Elizabeth Gilbert. En even tussendoor: waar was dit boek toen ik ziek in bed lag, mijn kussen nat huilend van liefdesverdriet? Dit ene boek had me kilo’s Ben&Jerry’s en wanhopige smsjes naar exen kunnen besparen.

Enfin. Na het lezen van het boek ontpopte ik als een soort van Oprah (maar dan met minder geld) en probeerde ik het boek te slijten aan vriendinnen als M, S, R, en M.
M zei: ik kom er niet doorheen.
S zei: ik ben nog steeds bij het hoofdstuk dat ze huilend op de badkamervloer ligt en probeer echt verder te lezen omdat Oprah het zo’n goed boek vindt, maar ik kan het niet, ik KAN HET GEWOON NIET! (vervolgens keek ze heel geirriteerd naar mij)
M heeft een verkeerd gedrukt boek gekregen van Bol.com en zegt dat dat de reden is dat ze nog niet verder heeft gelezen (ik geloof er niets van)
en vriendin R is gewoon de enige die het boek heeft uitgelezen en het een prachtboek vindt.(ok, dit laatste heeft ze niet echt met die woorden gezegd, maar ze heeft het wel uitgelezen. Dit kan ook liggen aan het feit dat ik haar het boek kado heb gegeven)

Maar goed. In etenbiddenbeminnen wordt er veel gemediteerd. En dus dacht Des: ik ga ook mediteren. Ik stelde het plan voor aan M en die keek me met 1 opgetrokken wenkbrauw aan om vervolgens te zeggen: ja doe dat. Dat heb jij wel nodig. Met de nadruk op “jij”.

Dus. Des ging mediteren. In kleermaker zit op bed, met het licht uit en het raam open om “me te concentreren op de geluiden van buiten en mijn ademhaling”.

Het lukte niet. Het mediteren lukte mij gewoon TOTAAL niet. Op het moment dat het stil om me heen is, word ik eerst een beetje giechelig. Vervolgens probeer ik echt (echt, met hart en ziel) me te concentreren op het “nu” en mijn “ademhaling” en mijn “hoofd vrij te maken van gedachten” en daar gaat het fout. Want mijn hoofd: het is een opslagplaats, een garage van alle oude spullen van vroeger en alle nieuwe spullen die ik nog moet kopen, die ik al gekocht heb, en ik kan ze nergens kwijt, dus ook al die nieuwe “spullen” (u begrijpt natuurlijk dat ik hier gedachten mee bedoel) sla ik op in mijn hoofd.
En tijdens het mediteren denk ik daar aan: waar is dat ene rode truitje is gebleven, dat ik binnenkort moet shoppen, maar wel wil sparen voor een dagje Parijs, oh ik moet mijn belasting nog regelen en ohja ik wil ook verhuizen naar een groter appartement, oh hoe zal ik het dan inrichten, nou binnenkort maar even naar Ikea, goh Ikea heeft best mooi spul, ik krijg toch best honger van dit mediteren, zal ik nog even naar beneden om een broodje te sme….en ga zo maar door.

Maar ik oefen heel veel. Elke avond mediteer ik: soms een half uurtje, soms heb ik het na 5 minuten al gezien. En ik moet zeggen: het gaat steeds beter. Echt. En het helpt. Want ik slaap fijner in, wordt uitgerust wakker en mijn garage en opslagplaats? Opgeruimd staat alles netjes.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter