Ik heb een tante,

01/10/2008 - 0 reacties

laat ik haar gewoon tante E. noemen. (Want zo heet ze tenslotte ook).

Laat ik dan ook maar meteen voorop stellen dat tante E. echt een schat van een vrouw is. Werkelijk waar, ik hou zoveel van haar, zoals ik van al mijn tantes houd. Elk jaar met pasen zet tante E. een paasbrunch op, en met verjaardagen is zij het die eens niet Indonesisch kookt, maar gewoon een lekker zwaar ontbijt maakt. Met lekker ruikende net uit de oven komende warme broodjes, met alle soorten beleg wat je maar kan bedenken en lekkere vol met vitamientjes verse jus d’orange.

Dit bovenste stukje moet u dus goed onthouden als u onderste leest.

Tante E. heeft namelijk 2 (twee) kleine zoontjes. Die 2 schattige kleine zoontjes zijn dus mijn neefjes, en ja das leuk en aardig maar als je 100000 neefjes heb, dan heb je dat schattige wel gezien. Het probleem is dan ook niet die 2 kleine schattige neefjes, maar nee, tante E. is het probleem.

Tante E is namelijk gekverliefdtrots op haar twee zoontjes en dat laat ze weten ook. Vaak en veel. Tante E. is het type vrouw dat het alleen maar, ik herhaal ALLEEN MAAR, ik herhaal nog een keer: ALLEEN MAAR, over haar zoontjes heeft.

Over zoontje J, die op voetbal zit, en misschien keeper word, fan is van Ajax, oh en dat is zo schattig want zijn vader is fan van Feyenoord, dus elke zondag zitten ze beiden voor de tv, en hebben ze hele discussies, en dat op die leeftijd he, ja, het is zo fijn allemaal, want J zit ook op pianoles, dat is elke woensdag, ja voor een half uurtje, en daarom hebben ze ook een piano gehuurd, weliswaar prijzig maar voor J is het handig, bovendien kan hij zo oefenen, daarnaast heeft J een aparte voetbaltraining, een soort voetbalkamp, daar gaat J ook elke week heen, ja J. heeft het druk hoor, ontzettend druk, en op school doet hij het ook heel goed, hij is al veel verder dan zijn klasgenoten maar ze zetten hem niet een klas hoger hoor, want dat werd ze afgeraden, het is belangrijk voor J. om met dezelfde leeftijdsgenootjes om te gaan, hoewel J. mag niet zoveel spelen met zijn vriendjes, want anders worden zijn kleren vies van J. en dat is allemaal van goed kwaliteit, en bovendien kan J. ook niet goed tegen stof en viezigheid, dan is ie daar een week ziek van, dat is zo sneu he, dan is ie helemaal koortsig en zijn wangetjes helemaal rood, maar dan verwend tante E. em goed met sapjes en vitamientjes, allemaal biologisch natuurlijk en..

DAN HEBBEN WE NOG ZOONTJE C.

C. is zo klein, veel kleiner dan J., maar C. heeft dan ook de bouw van zijn moeder, en J. heeft natuurlijk meer de lengte van zijn vader, ja C, praat al zoveel en hij zingt ook, hij kent alle liedjes van Sesamstraat uit z’n hoofd (op dit punt doet tante E. het na met een kinderlijke stemmetje, ik kan dan werkelijk waar door de grond zakken), en hij heeft van die lekkere bolle wangetjes, nou daar knijpt tante E. lekker stevig in, en hij is echt gek op tante E. want hij zegt elke avond: ik hou van je mama, zo lief he, en C houdt ook alleen maar van biologisch voedsel, veel worteltjes en sperziebonen daar is hij doooooooooooooooooooooooooool op, maar geen brood, ofteminste wit brood van Bona niet, bruin brood van Albert Heyn, maar dan wel alleen van de Albert Heyn, weer wel, en de korstjes eet hij ook allemaal op, en hij is echt een boerejongen hoor, want hij is gek op kaas, wel oude kaas, niet jonge belegen kaas, nee dat lusten de jongens niet, en vlees, oh nee geen vlees, vlees is ongezond voor de twee kereltjes, wel biologisch dan, of soja, daar zijn de jongens ook geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek op en..

zusje R. en ik keken elkaar aan terwijl tante E. doorpraatte. En doorratelde. De hele avond door. Ik ging naar huis en ontving om 00.15 (dat is dus kwart over 12 ‘S NACHTS) een sms van R: Jezus, Des, nog steeds, ALLEEN MAAR OVER HAAR KINDEREN!!

Dus R. en ik hebben de belofte gemaakt: geen van ons beide zal later zo over onze kinderen praten. En als 1 van ons dat toch zou doen, dan hebben we elkaar plechtig beloofd om het meteen duidelijk en eerlijk aan te geven.

Iets wat we wel bij elkaar durven te doen, maar niet bij tante E.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter