Bij sommige nieuwsberichten* sta je net

27/11/2008 - 0 reacties

wat langer stil dan normaal. Gewoon omdat het je wat meer doet, omdat je meer meeleeft, omdat je je afvraagt hoe het heeft kunnen gebeuren. Of omdat je nu zelf dagelijks in de auto zit en een ongelukje op glad wegdek heel snel kan gebeuren.

Een heel gezin weg, maar een 11jarig jongetje nog in het ziekenhuis. Stiekem, heel stiekem, denk je dat het misschien beter is als hij ook gaat. Voor hem. Voor anderen. Later denk je wat in hemelsnaam jou het recht geeft om daar te over oordelen. Over een leven, een jongetjesleven, een jong leven van iemand die nog zoveel moet doen, nog zoveel moet meemaken. Hij hoort nog te voetballen, meisjes te ontmoeten, studeren en veel, vooral heel veel lol maken. Bier drinken. Dan vraag je je af of hij dat nog zou kunnen. Lol maken, bier drinken, zonder ouders, zonder zus. Zonder familie.

En dan besef je dat niemand dat kan weten. En dat het nu ook helemaal niets meer uitmaakt.

*bron http://frontpage.fok.nl/nieuws/103036/-Vierde-slachtoffer-ongeval-A28-overleden.html

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter