Geachte mensen die werken bij de tv,

11/12/2008 - 0 reacties

voor ik verder ga met deze zakelijke brief, zal ik mij eerst even voorstellen. Net een kwart eeuw oud (25), fulltime (als ambtenaar dan, dus 36 uur) werkende als juriste, en gek op series als, pak em beet: Bones. Will&Grace. Friends. CSI (Las Vegas, Miami, New York). Sex and the City. Samantha Who. Smaken Verschillen. Grey’s Anatomy. Niets heerlijker dan na een dag “hard” werken (zie: ambtenaar), half uurtje sporten (ok,25 minuten dan), op de zelfingezetteslaapbankvandeIkea neer te ploffen en tv te kijken.

U denkt: waar blijft de boodschap van deze brief. Volgens de beterschrijvenklapper op mijn bureau dient het doel van de brief beschreven te worden in het midden van de brief. Bij deze. Met voorkeur dient het doel kort maar krachtig neergezet te worden. Komt ie:
Vanwaar zo plotseling de herhalingen?
Zit ik de nieuwste Bones herhalingen te kijken, komt er opeens een aflevering voorbij waar Zack in zit(die zat in de gevangenis). Zit ik Smaken Verschillen te kijken, komen er mensen voorbij die ik al gezien (en afgekraakt) heb. Ik moet nieuwe recepten leren! Warrick van CSI Las Vegas was dood, op RTL4 en RTL5 is ie opeens springlevend. Ik vraag (a la Najib Amhali in zijn nieuwe, overigens tegenvallende, show): hoedan?

Ja ik snap ook wel dat er rekening moet worden gehouden met wijzigingen die plotseling voorkomen*. En dat die dan niet a la minute vermeld kunnen worden in de tvgids. En dat wij, de kijkers, dan maar maar op teletekst of op internet moeten kijken. Maar ook daar is het niet up 2 date.

Daarom nu een voorstel. Laat mij bij u werken. Ik kijk dan wel alle series. En nog een keer. En zet ze dan op volgorde. Zodat u alleen op het knopje “start” hoeft te klikken en aflevering 1 komt. En de week daarna start u aflevering 2. En als er geen nieuwe afleveringen zijn; geen nood. Ik vlieg (op kosten van de zaak) wel naar de US om daar nieuwe afleveringen te kopen/huren/stelen/lenen (doorstrepen wat niet van toepassing is). Ik vlieg weer terug, en doe mijn werk.

U tevreden, de kijkers tevreden en most important thing of all: ik tevreden.

Gegroet. Een nu nog ontevreden tvkijker/serieverslaafde.

*http://www.sbs.nl/publieksinfo/net-5/faq-net-5#faq_15

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter