Jawel, het is officieel vastgesteld.

07/01/2009 - 0 reacties

Kiedis is te dik.

Dat zei de dierenarts toen Kiedis afgelopen vrijdag zijn jaarlijkse prik kreeg tegen niesziekte. Dat schijnt gevaarlijk te zijn voor katten.

Voordat we naar de dierenarts gingen zei zusje R al dat ze Kiedis op een streng dieet wou zetten. Houdt in: alleen brokjes, en geen blikvoedsel. Want katten schijnen ook alleen te kunnen leven met brokjes. Nou, ik was het er niet mee eens. Ik kon gewoonweg niet geloven dat we Kiedis voortaan alleen gingen volstoppen met brokjes. Ik voorspelde al veel aanstellerij van zijn kant, veel miauwtjes en aandacht vragen. Ik vond het ook gewoon zielig, want ja, stel nou dat ik opeens alleen groente en fruit moest eten en geen vlees en vis…nou ja je begrijpt..een levende nachtmerrie voor mij. Dus ik wou Kiedis gewoon beschermen en zodra zusje R. ‘s ochtends ging werken gaf ik Kiedis toch gauw wat blikvoedsel.

Maar goed. De dierenarts zei dus: nee. Geen blikvoedsel, want dat schijnt ook slecht te zijn voor het gebit. En Kiedis had al tandplak. Gewoon per dag een kopje brokjes, en als het op is, is het op.
Ik zei: oh, maar als het op is, vul ik zijn bakje weer helemaal aan met brokjes. De dierenarts keek me toen een beetje raar aan.

Kiedis lag op de tafel en hoorde dit allemaal gelaten aan. Hij moet geweten hebben dat we iets ernstigs zaten te bespreken want hij begon hopeloos te miauwen, te rollen en om aandacht te vragen.

Dus toen we thuis waren had ik een zware taak. Ik moest sterk zijn en Kiedis geen voedsel geven, ook al ging hij rollen op de grond, zielig kijken, miauwen of kopjes geven. GEEN VOEDSEL, zei R. nog eens streng.

Oh, ik vond het zo moeilijk. Ik heb Kiedis geweigerd aan te kijken, want ik was anders zo over te halen. Maar het is gelukt.
Fieuw.
R. mag het de rest van de week afmaken.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter