Ohja, ook nog een stukje

19/02/2009 - 0 reacties

over huisgenootje E.

Och ja *zucht* huisgenootje E., u kent em wel. Hij kan lief zijn hoor, echt. De laatste tijd merk ik steeds meer hoe graag hij eigenlijk bij het coole groepje van mij, N, M en A. (oftewel: de andere bewoners van het huis) wil horen. Zo toont hij,jawel, oprechte (nouja) interesse in mij, want hij stelde laatst de vraag: en hoe gaat het bij jou op werk?
Een hele verbetering.
En hij vraagt ook heel vaak of hij iets voor mij mee moet nemen als ie boodschapjes gaat doen.

Maar soms. Oh soms denk ik: E, waar zijn je sociale kwaliteiten. Zo is E. namelijk Koos Werkloos (voortaan afgekort tot K.W.)(later ook een stukje over afkortingen), en dat heeft als gevolg dat hij overdag slaapt, ‘s avonds sport, en ‘s nachts, de hele nacht achter zijn computer zit en spelletjes zit te spelen.

Volgens mij is het een oorlogspel, oftewel veel schieten op foute mannetjes. Dat denk ik, omdat de kamer van E. grenst aan mijn kamer waar ik hem de hele tijd hoor praten door een microfoontje, schietgeluiden en zware bassgeluiden hoor als hij een fout mannetje raakt.

Laatst vroeg ik dus aan E.: yo E. met wie praat je altijd ‘s nachts door dat microfoontje?
E. zei toen, geen grap, dat hij de “leider” is van een groep “commando’s” online, en hij moet dat allemaal “regelen”. Hij zit dit heel serieus.

Ook staat E. opeens bij mijn deur met een grijns op zijn gezicht. Ha die E, zeg ik dan. En vervolgens begint E. met praten: Ja, goed, Ik heb ook nog gesolliciteerd! Naar banen! En gesprekken gehad! Ja het ging allemaal goed!

En ik vraag E. niets he. E. praat gewoon zo uit het niets over hoe het met hem gaat. Alsof het mij ook maar een klein beetje interesseert. Not.

Nee dan heb ik liever huisgenootje M. een expat uit India. M is heel klein en slaapt in mannenpiama’s met vierkantjes erop.

Laatst hoorde ik zijn wekker overgaan. Het was een belmelodietje van een Bollywoodliedje. Zijn wekker bleef maar overgaan, maar die schattige M. bleef stug doorslapen.

Soms zie ik hem ‘s ochtends als hij even snel moet plassen.
Goodmorning M, zeg ik dan.
Goodmorning Dasjminta, zegt hij dan.
Zijn haar zit nog in de war, en met een slaperig hoofd loopt hij de badkamer in. Zoals huisgenootje N erover zegt: ik zou wel een strikje om hem heen willen doen en hem zo inpakken.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter