Als ik weer eens thuis slaap

19/05/2009 - 0 reacties

bij papa en mama, wil ik eigenlijk vooral bij mijn mama slapen.

Als ze na het douchen in bed gaat liggen en nog wat tv gaat kijken, ga ik naast haar liggen, heel dicht tegen haar warme rug aan. Ik ruik haar cremmetjes die ze net heeft opgedaan maar ook haar eigen geurtje, een geurtje die alleen mama’s hebben, en dan ook iedere mama persoonlijk. Tussen tig andere moeders zou ik zo mijn eigen mama-geurtje eruit pikken.

Ik vraag haar altijd of ze over mijn rug wil kriebelen, en dat doet ze dan ook terwijl ik een beetje in slaap sukkel. Totdat mama ook ook wil slapen, en mij zachtjes wegduwt: kom Des, ga nu naar je eigen bed.
Ik wil dan helemaal niet naar mijn eigen koude bed.

Een paar dagen geleden vroeg ik mama of ze het niet raar vond dat ik nog steeds bij haar wil slapen. Nee hoor, zei ze toen, toen ik rond mijn 27ste nog naar Indonesie ging was het eerste wat ik deed als ik daar was tegen mijn moeder aanliggen. Ze had altijd zo’n typische mama geur.

Oma is al overleden, maar ik mis haar eigen geurtje nog elke dag, zei mijn mama.

Ik wil mijn eigen mama-geurtje nooit missen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter