Het zwembad waar ik zwem

25/05/2009 - 0 reacties

is net de A10. Of de volle Kalverstraat op de zaterdagmiddag. De Ikea tijdens Pasen.

Heeft u al een beetje een idee?

Als ik op de A10 rij zie ik mensen rijden waarvan ik heimelijk van overtuigd ben dat zij nooit hun rijbewijs op een normale manier hebben gehaald. Ik denk meer aan overhalen, kopen, dreigen om een rijbewijs te hebben. Mensen die inhalen, maar geen gas geven, mensen die 80 rijden waar 100 mag, mensen die bumperkleven, mensen die geen richting aan geven, mensen die op het allerlaatste moment gaan afslaan, dat soort werk.

De volle Kalverstraat is ook zoiets (de Ikea tijdens Pasen hoort hier ook bij). Op een zaterdagmiddag MET buggy door de Kalverstraat? Ik zeg: doe maar niet. Of mensen die midden op de straat stilstaan. Ik snap ze niet. Waarom? Waarom niet 1 (of desnoods 2) stappen naar rechts om netjes aan de kant stil te staan/kletsen/etalages te bekijken/whatever. Of nee, nog zoiets: ze staan dan stil, om vervolgens midden op de straat te twijfelen wat te doen. Hmm, wel of niet de winkel in? Ik wil deze mensen slaan. Nee pardon: meetrekken. De winkel in. Opgeruimd staat netjes.

U denkt: ehh…het verband met je zwembad, Des?

Dat zit zo. Daar is het ‘s avonds ook altijd druk. Groepjes vrouwen rustig die naast elkaar gaan zwemmen en vooral NIET aan de kant gaan. Nou daar heb ik inmiddels iets opgevonden hoor. Ik zwem gewoon recht vooruit, zo tussen ze in. Opgelost.

Maar er zijn meerdere types in het zwembad. Man met rughaar bijvoorbeeld. Of man die elke keer zo creepy naar mij kijkt. Ik heb ook het idee dat hij elke keer vlak achter me zwemt. Of oh ja, mensen met een zwembrilletje op. Om vissen te zien? Of ja, natuurlijk de oudjes die denken dat ze nog heel snel kunnen zwemmen maar on-tie-ge-lijk laaaaaaaaaaaaaaaangzaaaaaaaaaaaaaaam zwemmen. Gisteren zag ik een vrouw die redelijk normaal zwom (dacht ik) maar bij elke zwemslag onder water ging om vervolgens met mond open en een flinke hijg weer naar boven kwam. Oh, en sinds wanneer is het normaal om niet rechte baantjes te zwemmen maar rustig diagonaal baantjes te trekken, zo dwars langs iedereen?

U snapt het verband nog steeds niet met de a10, Kalverstraat en Ikea he?

Ik eigenlijk ook niet, maar ik wou het gewoon even kwijt.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter