Mijn oma

13/05/2009 - 0 reacties

heeft haar flat opgezegd en gaat weer terug naar Indonesie. Volgende week zaterdag om precies te zijn. Als ze weer tijdelijk terug is in Nederland zal ze bij mijn ouders wonen.

Zoals nu even een aantal weekjes. Ze heeft de kamer op zolder gekregen en heeft het al helemaal ingericht. Behalve haar bed wou ze perse haar kastje mee die ze al zolang heeft. In haar kastje zitten haar make upjes, haar sieraden en foto’s. Een foto van opa heeft ze op het kastje gelegd, wat kettingen hangen aan de spiegel.

Haar bed is elke ochtend strak opgemaakt. Kussentjes op het voeteneind. Zodra ik al op de trap naar zolder loop, ruik ik oma. Oma’s bloemetjes geur.

Het hele huis is brandschoon sinds oma er woont. Mama heeft nog niet 1 keer hoeven te koken, want oma kookt elke dag een verse Indonesische maaltijd. Behalve woensdag, want dan kookt ze aardappeltjes, met worteltjes en een heel lekker stukje vlees. Als ze mijn moeder uitlegt hoe dat het beste te koken, zie ik mama naar mij kijken en met haar ogen rollen. Het komt me enigszins bekend voor.

Oma drinkt alleen Friesche Vlag melk en eet alleen Fiji appeltjes. Ze leert mijn zusje nog even snel breien, en masseert mijn schouders elke dag na werk.

Ik ga mijn oma best wel missen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter