Een ode aan mijn vriendinnetjes.

09/06/2009 - 0 reacties

Want een feit: ik zie ze te weinig. Veel te weinig. Want iedereen heeft het druk. Met afstuderen. Met werken. Eentje woont in Rotterdam. Er zijn vriendjes. Er zijn weekendjes weg. Er zijn vakanties. Oh en ondertussen is het gewoon langer dan 1 maand geleden dat ik mijn lieve vriendinnetjes in 1 huis kakelend aan tafel met lekker zelfgemaakte hapjes (favoriet van vriendin K: wrap met zalmhapjes. Overigens een idee van ondergetekende), warme koppen thee en veel heeeel veel roddels, nieuwtjes, zeursessies over de mannen, hoe beter te staan in het leven, en de toekomst: wie zal er het snelste kinderen krijgen? (er wordt dan altijd naar mij gewezen, ik snap dat niet).

Niet dat ik ze dagelijks niet spreek. Want er is e-mail (vriendin K. mail ik dagelijks (zij is inderdaad degene met de afkortingen)), vriendin R ook, als ze het niet te druk heeft met zogenaamd de zakenvrouw uit te hangen), vriendin M is er natuurlijk voor de sms want vriendin M en haar telefoon zijn aan elkaar vastgeplakt.

Maar toch. Soms lig ik heul alleen in mijn bedje en dan denk ik: stel nou dat ik mijn kiepjes 1 jaar lang niet zie? Stel nou dat ze mij vergeten? STEL NOU dat ze gewoon zonder mij afspreken? Dat ze mij VERBANNEN? En dan mis ik ze het meest omdat ik weet dat ze mij zouden geruststellen en zeggen: oh maar lief kiepje, oh maar DEHEEEEEEEEEEEES, dat zouden wij toch niet zomaar doen HAHAHAHIHIHIHI, of nou ja misschien wel, HAHAHAOHOWHOWHIEHEIEHIE, en dan zal er weer gelachen worden.

Ik mis ze zo, alle drie, elk persoon het meest, omdat ze alle drie iets unieks hebben.

Vriendin M. die de nieuwste roddels weet, nee serieus, zij wist zelf eerder dan jullie allemaal dat Yolanthe vreemding, mijn mede fashionfreak. Die net als ik weet waar Manolo Blahnik voorstaat, die de Vogue koopt puur voor de mooie plaatjes, die precies weet waar en voor hoeveel je de beste kleding koopt, en die de meeste schoenen van ons alles heeft.  Ik smste haar gisteren nog met de vraag welke combinatie van kleding zeker niet fout kan gaan op een personeelsfeest van LOML. Ze smste mij de beste tips: gewoon fabulous gedragen, pumps, colbertje met een riem eromheen om het zakelijke weg te nemen (dat ik DAAR niet eens aan dacht), tuniek met broek bij koud weer, anders een LBD, of een ander mouwloos jurkje met kleur vest zelfde kleur als pumps. “zelfs zou ik zwart/grijs of blauw doen”. 
Ik zeg je: hoe cool is dat om zo’n topvriendin te hebben?

Vriendin K. is net als ik een megaster is met piekeren. We halen elkaar uit de piekerbuien door een simpele zin te zeggen “maar wie ben jij om aan jezelf te twijfelen?”. Ik zeg u: succes garandeerd.
Vriendin K. is de enige single in ons midden maar is zo sexy, zwoel en sterk als SATC Samantha (overigens; K. is de enige niet SATC fan van ons). De ene keer wil ze werken, dan doorstuderen, dan verhuizen, dan toch maar niet verhuizen, naar het buitenland, vriendin K. wil zoveel en alles in een keer, maar het siert haar, haar plotselinge ingevingen.
Waar ikzelf een onzeker meisje kan zijn en heule gemene mensen tig keer over mij heen kunnen lopen, laat vriendin K. dit zeker niet doen door haar mond tenminste open te doen, altijd netjes en beleeft. En bij haar mag ik op “cursus”, een “cursus mijn-mond-eens-open-te-doen, met een workshop zekerder-van-jezelf-worden.
Ik zeg u allen: vind maar eens zo’n topvriendin.

Vriendin R. die ons verlaten heeft door naar Rotterdam te verhuizen is een ster in positief denken, en daar de liefste smsjes over te sturen (ze stuurt ze ook altijd net op het juiste moment, alsof ze het VOELT gewoon), net als ik probeert ze de sterke allochtone vrouw te zijn (hierover later meer), en zal ze nooit oordelen over hoe ik mezelf weleens kan verliezen in…nou ja heel veel dingen. Vriendin R. is degene die mij voorziet van huishoudelijke tips (wist u dat je gewoon echt ALLES kan invriezen?), en daarnaast heb ik met haar een pact: ooit zullen we echte Christian Louboutin shoes hebben. Een echte designerbag hoort er ook bij, maar we zijn er nog niet uit welke dat zal zijn (zij zegt: Hermes, ik zeg Tod).

Nu ik zit allemaal opschrijf mis ik ze nog meer. Wil ik eigenlijk met z’n allen in een groot bed liggen, heel dicht bij elkaar, elkaar warm houden, en elkaar knuffelen.

Laat ik ze maar eens even smsen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter