Goed. Dus ik ben dus op zoek naar werk.

20/06/2009 - 0 reacties

En daardoor ook in contact met tig werving & selectie bureas (laten we het afkorten tot WSB)(Ik houd niet voor niets kort maar krachtig).

Enfin. Ik had contact met WSB S. Ik zag op de website van S. een leuke vacature. Je kon je cv uploaden, je gegevens achterlaten en klaar is kees. Maar op de vele handige sollicitatietips-sites, gevonden via Google, las ik overal dat het persoonlijker was om even te bellen en je naam te laten vallen, wat vragen te stellen over de functie, en dan je cv, als het kan, persoonlijk toe te sturen naar de desbetreffende recruiter.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik belde met mevrouw E.S. van WSB S. (begrijpt u het nog?). Ze nam niet op, ik sprak netjes en DUIDELIJK haar voicemail in. Hallo, u spreekt met D.B, ik had wat vragen over de functie van B. (God, gewoon beleidsmedewerker bedoel ik dus), kunt u mij terugbellen op telefoonnummer 0612345678, ik herhaal 0612345678, dank u.

Zo. Niet meer dan duidelijk toch? TOCH? (zeg ja!)

Ik werd aan het eind van de middag teruggebeld. Door mevrouw E.S. Ten eerste vroeg ze mij: spreek ik met ASWIEN?

ASWIEN?? Mijn naam lijkt op de VERSTE niet op ASWIEN??!! Aswien is bovendien een mannelijk Hindoestaanse naam! Ik ben helemaal geen HINDOESTAANSE JONGEN
(dit ging allemaal voor mijn hoofd, maar ik zei niets).

Ik ging gewoon verder met het gesprek, en zei: ehh..nee u spreekt niet met ASWIEN, u spreekt met D.B, ik heb uw voicemail ingesproken omdat ik wat vragen had over een vacature.
(ze zei niets. Ze zei niet: ohh, ok, vraag maar? Of: iets in de vorm van hmm hmm, een teken dat ze in ieder geval LUISTERDE, maar ok).

Dus ik vroeg wat over de vacature toen mevrouw E.S. mij opeens in de rede viel en deze vraag stelde:

Wat is je moedertaal?

Ja dat vroeg ze echt. En waarom dat een hele onbeschofte, rare vraag is om te stellen aan een allochtoon zal ik morgen uitleggen. Of overmorgen. Maar nu niet, want ik ga nu eerst ontbijten.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter