In de categorie: wat Des zich afvroeg:

08/06/2009 - 0 reacties

(en als u zich nu afvraagt: naar aanleiding van wat vroeg je je dit nou af Des, nou dat was dus n.a.v het zwembad. ja sorry, maar het zwembad menschen: echt geweldig gewoon).

Enfin.

Ik vroeg me dus af: waarom hebben oudere vrouwen, en dan bedoel ik vanaf een jaartje of 40, kort haar?

En om het even in een hokje te plaatsen: waarom zijn dit vaak, bijna altijd, maar niet ALLEMAAL, blanke vrouwen?

En ohja met kort haar bedoel ik niet kort hip a la Rihanna, Victoria Beckham, maar nee, ik heb het hier over kort alsof ze naar de kapper gingen en zeiden: doe alles maar er gewoon af. Doet u vooral geen model erin, maar vooral wat een beetje lijkt op een jongenskapsel. Nee, niet sexy kort, doe gewoon maar prachtisch kort.  

En dan denk ik: ok, practisch kort, dat begrijp ik als je rond de 30 bent, midden dertig voor mijn part (is dat immers niet de tegenwoordige leeftijd voor kinderen krijgen?) en je hebt dus een klein krijzend kind aan je tiet hangen die de hele tijd aan je haren trekt, a la. Dat snap ik.

Maar vanaf de 40, dan ben je toch baby af, dan heb je toch koters van een jaar 10 ofzo, je begint een beetje moe te zijn van het moederen, van het elke avond koken voor een verse originele maaltijd, je ziet opeens het nieuwe licht, en denkt: ik wil een sexy moeder zijn, een hippe moeder en laat mijn haar gewoon groeien!

Want mijn persoonlijke mening is: lang haar is toch gewoon mooi? Sexy? Vrouwelijk? Lang haar is toch gewoon mooi en daarom nogmaals mijn vraag: waarom zie ik meeestal de blanke vrouwen met kort haar (en dan met name in het zwembad natuurlijk).
Om in het CBS taal te spreken: de autochtone vrouw.

Ik vraag het me toch af. Want al mijn tantes hebben lang haar. Kijk ik naar mijn allochtone vriendinnen, de moeders daarvan hebben ook lang haar. En ook een kijkje in het straatbeeld leert mij: vrouwen met een kleurtje hebben lang haar.

Iemand antwoord hierop?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter