“Vind je mij een kiep of een kiep”? vroeg ik vriendin K.

10/06/2009 - 0 reacties

Ik had haar namelijk net het volgende verteld: 

Nadat ik vorige week vrijdag voordat ik naar LOML ging tig kledingcombinaties aantrok, voor de spiegel ging staan, vervolgens weer uitdeed en de kleding op mijn bed gooide (deze routine werd steeds agressiever) en na 3 kwartier nog steeds niet wist ik aan moest doen, wist ik wel 1 ding: ik heb nieuwe kleren nodig.

De zaterdag besloot ik dus nieuwe kleren te kopen. En ook nieuwe pumps. Want ik ben gek op pumps, mooie sexy pumps, maar ik kan er niet op lopen (zoals ik hier al zei).
Ik had echter een mooi plan van aanpak verzonnen: dure pumps kopen, en er thuis op lopen. De hele dag. En dan zo vrouwelijk wezen op straat. (Wat ik nooit doe, want echt, ik zag mezelf laatst in een spiegelreflex en dacht: nee. Ik leek wel een zwerver).

Zo gezegd, zo gedaan. Ik kocht pumps. Van 70 euro. Bij de Invito. Een 12 cm hoge hak, wel een brede hak, dus ik dacht: makkie.

Nee dat dacht ik niet.
Ik twijfelde, maar ik kocht ze toch. En ik vroeg nog aan het kassameisje: kan ik ze ook ruilen? Ja, zei ze, maar alleen met DOOS en BON.

(u kan de rest van het verhaal wel raden, maar goed, laat het me toch maar even afmaken).

Ik gooide de doos natuurlijk weg. Wantja, ik heb gewoon schijt (dacht ik), en zo heb ik een stok achter de deur, en MOET ik de pumps wel houden, en MOET ik er wel op leren lopen.

De zondag reed ik naar mijn neefje. REED, in de auto, dus ik ZAT, maar oh mijn fucking God.
Wat deden mijn voeten pijn. Een helse pijn, ik lul niet, ik laat nog tien keer liever mijn ogen laseren.
(weet u die scene van Monica in Friends dat ze laarzen heeft gekocht, maar dat ze ze daarna vervloekt omdat ze zo pijn deden? Precies zo).

Dus nu voel ik me zwaar fucked. Omdat ik dure schoenen heb gekocht en weet dat ik ze nu al niet meer aandoe. En omdat ik ook nog een derde boete, vanwege te hard rijden, in 3 weken heb gekregen. Dat is gewoon dubbel hard weggegooid geld.

Ik heb mezelf straf gegeven en de rest van mijn kleren teruggebracht. En ik moet van mezelf nu ook elke dag braaf solliciteren (u zoekt een junior juriste? Mail me).

ps. ik heb ook nog eens een blunderpoging gedaan om ze terug te brengen. Nadat ik er al mee had gelopen, maakte ik de pumps extra schoon en ging terug naar de Invito. Daar konden ze verdorie zien aan de hakken dat ik er al mee op straat had gelopen (ja, Invito meisjes, niet alleen arrogant maar ook eens slim!).
Godver.
Ik loop nu wel elke dag braaf in joggingbroek en pumps omdat vriendin R. zegt dat ik ze gewoon moet inlopen, niet moet zeuren, want wie wil mooi wil zijn…

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter