Ik had laatst pauze

24/08/2009 - 0 reacties

met 4 collega’s. Allemaal meiden die of samen met mij afgestudeerd waren, of een jaar later. We hadden het over het afstuderen, over wat voor scriptie we hadden geschreven, wat voor afstudeeronderzoek we uitgevoerd hadden, hoe druk we toen waren, zoveel stress, die deadline, en het printen wou niet, en opeens was het rapport weg, enz enz.

We hadden het over de cijfers, en iedereen had een 8 of een 9. Of iets daar tussenin. Een meisje kreeg zelf een prijs in handen als “beste afstudeeronderzoek” ofzoiets. Oh, zei een meisje toen, en hoeveel waren jullie kwijt aan printkosten? Ik hoorde bedragen van rond de 100 euro, echt waar, want op kleur printen kost zoveel geld.

Ik snapte er helemaal niets van. Mijn afstudeerproject bestond voornamelijk uit tekst kopieren en plakken. Ik heb het alleen maar zwart/wit geprint, ik heb geen foto’s/plaatjes gebruikt, de voorkant bestond uit de titel (arial, lettergrootte 48, gecentreerd), ondertitel (lettergrootte 36), mijn naam, klas, en stagebegeleider. Ik had het op stage uitgeprint, dus geen kosten, ik had helemaal geen stress, ja ok, vooruit, mijn stagebegeleider bracht het rapport terug met vele aantekeningen, waarna ik samen met hem de boel verbeterd had.

Vervolgens kreeg ik het rapport met een magere voldoende, ik moest de powerpointpresentatie in elkaar zetten, en zelfs daarvoor had ik hulp: van nichtje F. die communicatie studeerde en dus een prachtige powerpointpresentatie in elkaar knutselde.

Op mijn hele afstudeerproject heb ik helemaal niet mijn best gedaan en dat resulteerde ook in een zeer magere voldoende, maar eigenlijk kon t mij geen bal schelen. Ik heb alleen in het eerste jaar mijn best gedaan, maar toen ik mijn P had gehaald bestond school voornamelijk uit: kopieren, plakken, de juiste groepjes uitzoeken (lees: betweters die zelf heel graag opdrachten wilden maken. BE MY GUEST!), google-en, wikipedia-en, lief kijken naar leraren, en dat was het dan. Ik had totaal geen zin meer in school, en dat lag niet zozeer aan de colleges, maar omdat ik me zo nutteloos voelde. Elke keer die werkcolleges waar ik niets van snapte, dat verdomde hele boeken leren om 1 miezerig tentamen te maken, ik vond het be-la-chu-luk.

Ik snapte er pas wat van toen ik stage ging lopen. Toen dacht ik opeens; ahh, dus zo bedoelen ze het! Ik voelde me nuttig, ik voelde me werkende, en ik was niet moe (zoals Wyb die hele weken nodig had om te wennen aan het werken, de armoedige student), nee ik vond het heerlijk. Dat ik nog moest afstuderen vond ik zo goddamn oneerlijk, dus knutselde ik gewoon ff snel een rapportje in elkaar.

Wat ik eigenlijk wou zeggen…is dat…*ik ben het kwijt*….

Ja!

School is gewoon geen ene reet aan. Bezig wil ik zijn. Me nuttig voelen. En hoewel ik nog 3 daagjes moet werken en daarna heerlijk thuis zit wil ik toch iets doen. Ik weet niet wat. Reizen? Vrijwilligerswerk? Frans studeren? Werken in Frankrijk? WTF WIL IK??

Dus wat ik ga doen is dit: erachter komen wat ik wil.

Zo, lang blogje om iets duidelijk te maken.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter