Minimalistisch is

05/08/2009 - 0 reacties

de laatste tijd het woord voor mijn nieuwe levensstijl.

Jawel. Zo heb ik al tijden niet echt geshopt omdat ik gewoon simpelweg niets nodig heb. U denkt: ja en die nieuwe pumps van laatst dan. En verdorie Des, je bent net naar New York geweest. Zit niet zo te liegen tegen ons ja!

Nou ik lieg echt niet. Want ja natuurlijk heb ik het 1 en ander geshopt in New York. Maar geloof me, voor iemand als ik, heb ik eigenlijk heel weinig geshopt in New York. Snapt u wel. Ik zou in mijn vroegere levensstijl ontzettend veel schoenen en jurkjes kopen in New York. Maar nu. Twee jurkjes, 2 spijkerbroeken. THAT’S IT. Geen leugen. Verder heel veel souveniertjes en ohh wacht…nee…ok, ik heb ook een Hello Kitty agenda.

Op een gegeven moment stond ik in de rij bij Forever 21 met een paar jurkjes en toen dacht ik: maar ik heb eigenlijk al zulke jurkjes! In andere kleurtjes, maar ik heb deze jurkjes eigenlijk helemaal niet nodig! Dus bracht ik ze gewoon terug, liep ik de winkel uit en niet eens met een schuldgevoel, maar meer met zo’n gevoel van: nou fijn dat ik het niet gekocht heb.

En dat heb ik de laatste tijd dus vaker. Nog een minimalitische gedachte: ik draag de laatste maanden helemaal geen make up. Alleen wat poeder, blush, en lippenbalsem. Ik zie het meer als de nude look, mijn zusje, als echte make up freak, heeft me echter al een paar keer voorzichtig aangegeven dat het echt niet erg is om wat mascara te dragen. En dat heb ik ook echt wel gedaan tijdens de vele make up test dagen in New York bij de Sephora, en als ik dan vele leuke make up webshops zie denk ik ook van: HEBBEN HEBBEN HEBBEN, maar ik heb ‘s ochtends gewoon geen zin om make up op te doen. Ik wil in een korte tijd snel klaar zijn om weg te gaan, en dat lukt me nu elke dag in zowat 30 min. Ik vind het een record voor mezelf.

Maar toen ik afgelopen maandag bij vriendin M. was omdat ze bijna op vakantie ging en haar koffer zag (4 paar schoenen, 4 bikini’s, en tig kleren voor 10 dagen Italie), en ik voor 1 weekje New York 1 jurkje, 3 shirtjes en 1 korte broek meenam was t mij duidelijk.

Ik heb gewoon echt niet veel nodig. Met heel weinig kan je je ook redden. Wat wel belangrijk is: een telefoon met liefdevolle smsjes. Dat ik die niet meer heb, volgt later. 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter