Als er iets is waar ik

11/09/2009 - 0 reacties

verslaafd aan ben, naast eten, lezen, kroelen met Kiedis, in bed liggen met LOML, mijn vader pesten en zwemmen, dan is dat wel: slapen.

Als een echte luie Indonesier ben ik gek van slapen, en dan vooral middagdutjes. Hoe wij het zeggen: tidur siang. Als het even kan, doe ik het. Nee, wacht, dat lieg ik, ik wil het gewoon altijd en overal doen. Ik vind dat het gewoon verplicht moet worden gesteld. Dat je op werk gewoon even achter de computer weggaat, opstaat en zeg: jongens, tijd voor een middagdutje. Dat er tijdens een vergadering wordt gezegd: jongens, laten we het kort houden, want binnen 10 minuten moet er een middagdutje gedaan worden.
Ja, als ik minister-president zou zijn, zou het een stuk mooier in Nederland zijn.
(Afijn. Dat is voer voor een ander stukje).

En nu ik dus KW ben, heb ik tijd voor middagdutjes. Heerlijke, lekkere, lange middagdutjes. Na het zwemmen ben ik natuurlijk nog even op MSN, waarna ik mijn naam verander in: tijd voor een middagdutje.

Vervolgens ga ik, nee ren ik naar boven, gordijnen dicht, raampje open, en spring onder de dekens. Kussens gooi ik weg, mijn knuffelbeer onder mijn oksel, op mijn buik liggen, en binnen 10 minuten ben ik weg.

Ik durf dus best te zeggen dat ik een echte middagdutjeskenner ben. Ik steek ook mensen aan. Zo durft LOML in het weekend ‘s middags niet naast me te liggen omdat hij dan weet dat hij ook in slaap gaat vallen. En dat wil hij niet, want anders kan hij ‘s avonds niet slapen. De amateur. Mijn zusje wil het ook niet doen, want ze vind het zonde van haar tijd omdat ze net zo goed haar huiswerk kan maken. Ook zo’n nepperd.

Maar ik, als echt kenner, weet het perfecte middagdutje. Het liefst na het zwemmen of een warm bad (want lekker sloom), dat je ogen bijna dichtvallen (maar net niet helemaal), met een raampje open, dat het buiten regent (en het liefst ook onweer), tv aan (maar wel wat zachtjes) en dan slapen.
En dan het liefst heel diep slapen, met verschillende lichte dromen, en wakker worden met kleine oogjes (want dames: dat zorgt voor die sexy slaapkamerblik)(al zeg ik het zelf).

Ik verander mijn MSN naam maar even.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter