Ik had laatst met vriendinnetje

12/10/2009 - 0 reacties

R. twee kijkafspraken voor twee appartementjes in Amsterdam.

Want ohja, R en ik gaan dus samenwonen. Oh, u wist natuurlijk nog niet wie vriendin R. was. Vriendin R. is een vriendinnetje die ik al tig jaren ken. We zaten bij elkaar op de basisschool, daarna op de Mavo, daarna op het MBO, daarna zag ik haar jaren niet, en toen weer wel, en toen weer niet, maar dat maakte nooit wat uit, want de regel tussen R en ik is: ook al zien we elkaar jaren niet, als we elkaar weer zien is het gewoon weer goed. En zo is het. En aangezien ik het echt niet meer trek om het noorden te wonen en R ook toe is aan een nieuwe fase in haar leven, besloten we samen een huisje te zoeken in Amsterdam. U denkt: oh jee gaat dat wel goed. Nou R zei alleen maar: maandag Grey’s anatomy. En toen vroeg ze: hou jij ook van thee?
Ik zeg je: een vrouw van mijn hart.

Maar een appartementje dus in Amsterdam. Iedere leek weet dat dat resulteert tot vele appartementjes van boven de duizenden euro’s, en daarnaast willen R en ik ook nog eens wonen in de Pijp. Het liefst de Pijp en niet meer in Zuidoost. Of Osdorp. Of Slotervaart. Of Diemen. We zijn tenslotte beide al afgestudeerd dus kom maar op met dat appartementje max 15 min van het centrum.

De twee appartementjes die we gingen bekijken waren in Zeeburg en IJburg. Vond ik Zeeburg wel leuk, R. vond IJburg wel leuk. Maar zoals echte vriendinnen hebben we besloten om beiden daarom niet te nemen. En daarom zijn we nog steeds op zoek naar een leuk huisje. In de Pijp. Zodat we elke dag een drankje kunnen doen in de Chocolate Bar.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter