Vanwege de Zaken

22/10/2009 - 0 reacties

die ik moest afhandelen moest ik ook langs oom A.

Over oom A. zou ik een hele blog op zich kunnen schrijven. Oom A ka ik nog het beste omschrijven als een “vieze ouwe chinees”. Omdat hij dus oud is (70 jaar), en een vieze chinees. Google de woorden “vieze chineze gewoonten” en u weet al genoeg. Hoewel ik oom A dus het beste omschrijf als vieze ouwe chinees, zijn er genoeg vrouwen die dat niet vinden. Bah. Oom A. is inmiddels “gelukkig”  getrouwd met zijn 5e vrouw en heeft voor zover IK weet 9 kinderen bij 4 verschillende vrouwen.

Dat van die vrouwen komt waarschijnlijk omdat oom A. geld heeft. Want naast die vieze chineze gewoonten heeft oom A. ook het ondernemersbloed van een chinees. Oom A begon op Magelang waar hij stukken grond kocht, huizen bouwde en deze weer verhuurde. Vandaag de dag doet oom A. dat dus in Lovina, een dorpje op Bali, waar hij inmiddels 7 appartementjes heeft die hij onderverhuurd (en ik mag er uiteraard gratis overnachten, HOEZEE!).

En ik moet toegeven, ondanks dat oom A zo’n vieze oude chinees is, heeft hij het wel goed en mooi geregeld. De appartementjes bevinden zich vlakbij het strand, zijn schoon, ruim, een mooie keuken en, ook niet onbelangrijk, er is warm water aanwezig.

Dan nog Lovina. Anders dan Kuta, is Lovina nog niet ontdekt door het massatoerisme, waardoor je hier een heel rustig strand (overigens zonder golven, misschien dat er daarom zo weinig toeristen zijn) vindt. Verder is er veel Balinese kunst te vinden, ligt het vlakbij hoge bergen, waar je prachtig kan genieten van de natuur, en zijn er hele mooie resorts voor een spotprijsje (voor ons westerlingen dan) te koop.

En…je kunt er dolfijnen zien! Daarover, morgen meer.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter