Aan alles komt een eind,

16/11/2009 - 0 reacties

en dus ook aan mijn heerlijke super genietende vakantie. Ik ging dus weer naar huis.

Dat ging uiteraard, mij-kennende, niet zonder slag of stoot. Ik was namelijk mijn paspoort kwijt. Dit ik uiteindelijk vond…in jawel…mijn een van mijn Allstars. Op het laatste moment besloot ik ook nog eens dat het HOOGNODIG was om shampoo, bodyscrub, bodybutter, gezichtscreme e.d. (in Indonesie veel goedkoper dan hier) in te slaan. Dat wilde ik doen op de dag dat ik wegging, want ach, ik vloog toch pas om 8 uur ‘s avonds, dat moest makkelijk lukken.

Ik vergat echter een paar Zeer Belangrijke punten, namelijk 1)de Indonesische manier van afsprreken dat is namelijk standaard een paar uur later dat je feitelijk hebt afgesproken (Jam Karet) en 2)het verkeer in Jakarta. Zelfs de mensen die in Jakarta wonen, noemen de filles een constante bron van ergernis. En als Indonesiers zich ergens aan ergeren, nou dan weet je het wel.

Ik kwam dus later dan gepland in het winkelcentrum omdat nicht T. de Indonesische manier van afspreken volgde. Ik wilde tenslotte ook nog eens een ijsje van de Hot Stone Creamery (NYUM!), maar niet voordat ik een pinautomaat had gevonden, want ik kwam erachter dat ik anders niet genoeg geld had voor de taxi naar het vliegveld. Toen ik alles gekocht had, wat ik nodig had en door de filles weer wat later dan gepland aankwam bij nicht thuis kreeg ik een sms van papa. Dat ik vooral niet moest vergeten 3 uren van te voren in te checken.
Shit.
Ik dacht 2 uren.

Nog een smsje van papa. Dat ik vliegveldbelasting moest betalen, dat wist ik toch wel, daar had ik toch nog wel geld voor?
Shit.

Maar goed. Uiteindelijk kwam ik er wel. Op Sukarno Hatta, klaar om te vertrekken naar Nederland.

Met 1 uur vertraging, kwam ik 14 uur later in het koude Nederland aan, waar ik het echter weer wat warmer kreeg toen ik LOML zag staan om mij op te halen.
Welkom thuis.

ps. foto’s staan ergens op het wereldwijdeweb. Wie interesse heeft, mag een reactie achterlaten.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter