Ik mis mijn vriendinnetje R.

29/11/2009 - 0 reacties

Ik sliep een paar dagen bij haar in Rotterdam. In Rotterdam godjezus. Wie gaat DAAR nou weer wonen. Maar vriendin R. wel hoor. Bij haar vriendje. Leuk is dat. Mij zielig achterlatend.

Vriendin R, is net als zusje R. een allerbest vriendinnetje van mij. Dat komt omdat ze mij begrijpt. Dat ze mij aankijkt met 1 wenkbrauw omhoog (we noemen deze: the look) en ik precies weet wat ze bedoeld. Ze oordeelt niet als ik dure schoenen koop. Ze luistert naar mij over mijn klaagzang van alle dagelijkse dingetjes. We kunnen lachen, keihard, over dingen waarvan u vast zou denken: maar he. Dat is toch helemaal niet grappig.
Vriendin R. met haar surinaamse achtergrond heeft dat ene charmante surinaamse accent, eindigt haar zinnen met “snap je” of “ai, dat bedoel ik”. En het meest unieke van onze vriendschap is misschien nog wel dat we beiden onze momenten hebben als we alleen thuis zijn. Dan gaan de gordijnen dicht, de tafel aan de kant, Youtube erop, en doen we Beyonce na. Of Whitney Houston. Of Jennifer Lopez. R. vroeg mij laatst wat ik als microfoon gebruikte. Een pen? Of een beker?
Gewoon mijn vuist alsof ik een imaginery microfoon vasthoud, duhh, zei ik.

We zijn die paar dagen de stad in gegaan om schoenen te kopen. Om een broodje pom en bakkeljauw te eten. Een loempia (we houden allebei heel erg van eten, al ben ik echt een vuilnisbak en eet ik alles, R eet geeneens garnalen. Als een Surinamer ook nog, een schaamte vind ik het) ook nog. De Selexyz in te gaan om te lachen om boeken. De Beijenkorf naar boven te gaan om een warme kop choco te drinken. En tenslotte naar huis waar we nachtenlang Will&Grace keken, zo tussendoor een serieuze opmerking (dat dansje van Jack moeten we echt wel leren) om vervolgens in slaap te vallen.

Ik sliep dicht tegen haar aan, en wou een arm om haar heen slapen, haar knuffelen, een kus geven en zeggen: slaap lekker. Ik durfde het niet. Straks dacht R. dat ik een stiekeme lesbo was.
De volgende dag schreef ik een berichtje op 1 van haar post-its.

Ik mis mijn vriendinnetje R.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter