U dacht

10/11/2009 - 0 reacties

Des is ontvoerd door die geheimzinnige Zaken die ze moet afhandelen.
Niets is minder waar, maar Tumlr is niet altijd heel snel in de internetcafe’s hier in Indonesie. (wat maar weer een bewijs is dat ik toch echt een eigen website moet nemen.)

Maar wat heb ik dus allemaal in de tussentijd gedaan:

 • Vanuit Lovina heb ik de er met de nachtbus 15 uren over gedaan om in Yogjakarta te komen.
 • Daar sliep ik bij mijn oom die op ruim 200 meter afstand woont van het Borobudur. Daar ben ik uiteraard ook heen geweest.
 • Daarna heb ik een nachtje geslapen in Yogjakarta.
 • In Yogjakarta zie je nog heel sterk de invloeden van de koloniale tijd, en dat siert de stad. Verder heb ik hier goed geshopt op de bekende winkelstraat Malioboro.
 • Na Yogjakarta ben ik een paar dagen in Pontianak geweest.
 • Pontianak is de hoofdstad van Kalimantan Barat. Ik kan de stad helemaal ophemelen, maar dan zou ik liegen want het is er geen zak aan. De enige reden waarom ik er altijd heen ga is omdat het gros van mijn familie er woont.
 • Na Pontianak heb ik mijn oma meegenomen naar Jakarta waar ik me flink heb uitgeleefd in de Topshop
 • Na Jakarta zijn mijn oma en ik naar Singapore gegaan, om de zogenaamde Zaken verder af te handelen.
 • Singapore is THE bomb mensen. En dan bedoel ik ook echt he. Het is een stad waar ik van zowat elke cultuur mensen heb gezien: chinezen, japanners, maleisiers, indonesiers, indiers, pakistanen, arabieren, maar ook westerlingen als nederlanders, australiers, engelsen en amerikanen. En alles gaat hier prima samen. Niets inburgering, niets discriminatie,integratie, iedereen behoudt hier gewoon zijn eigen cultuur, en dat maakt de stad alleen maar mooier.
 • Over mooi gesproken: de vrouwen van Singapore zijn de mooisten die ik ooit heb gezien. Ik wou er eentje versieren maar toen dacht ik:1) hoe doe ik dat en 2) dat zou niet netjes zijn tegenover LOML.
 • Want oh LOML heeft mij schandalig verwend door het Maurina Mandarin Singapore hotel *kuch 5 sterren kuch* te boeken. Ik heb het allerliefste vriendje ooit.
 • In het MMS hotel heb ik overigens gebruikt gemaakt van alle mogelijke faciliteiten. Dus: zwemmen in het buitenzwembad, gefietst in de sportzaak, een facial genomen in de beautyspa, en 4x opgeschept bij het ontbijt.
 • In Singapore is ook de bodem van mijn portemonnee bereikt door Topshop. En Forever 21. En…oh zoveel.
 • Ik heb sinds tijden weer eens een goede oude cheeseburger van de Mcdonalds gegeten. Deze smaakte verrukkeluk. Net als de Steak and Cheese van de Subway die ik later die dag op at overigens.
 • En dan na Singapore zijn oma en ik naar Bali gevlogen waar hier de Zaken verder afgehandeld zullen worden.
 • Een volle week met mijn oma resulteert erin dat zij steeds meer op Livia Soprano gaat lijken en ik meer de woedeuitbarstingen van Tony Soprano heb. Lastig mens.
 • Hier in Kuta zal ik me verder vermaken met surfen op het strand, raften en een tour op een levensechte olifant.
 • Tot die tijd: ajuus.

ps. Ik ben dus mijn oma kwijtgeraakt. Geen grap. Gelukkig heb ik haar weer gevonden. Of nou ja, gelukkig..

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter