Als je op vakantie gaat

27/12/2009 - 0 reacties

zie je altijd de bekende typetjes. Dat begint al op Schiphol, tijdens het inchecken.

Bij de drukke incheckbalie’s is het altijd onduidelijk welke rij voor welke balie staat. In de rij achter mij stond de Stresser.

De Stresser is meestal een man of vrouw op leeftijd. Je hoort de Stresser zeggen: “maar zo weet je toch niet waar de rij begint” “nou he, wat vervelend is dat toch!”, “waarom hebben ze geen bordjes staan!” “zo schiet het toch niet op!” “he, verdorie!”. Je hebt zin om tegen de Stresser uit te vallen en te zeggen: je gaat fucking op vakantie mens, geniet, laat het los, maar nee. Natuurlijk doe je dat niet.

In het vliegtuig heb je het type “ik-ga-op-vakantie-en-wil-daarbij-heel-graag-nieuwe-mensen-ontmoeten”. Je hoort het gesprek tussen deze type en de persoon die naast hem zit:”dus jij gaat ook naar Mexico?” “goh, leuk zeg!” “ja, en welke plekken ga je allemaal bezoeken?” “Eerste verre reis?” “ja, ik heb inmiddels ook vele reizen gemaakt hoor!” “ja, ik voel mezelf wel erg wereldburger”.
Uit je ooghoeken zie je de persoon die naast hem zit met zijn/haar ogen rollen, en zich duidelijk afvragen waarom het in hemelsnaam hem/haar overkomt om naast zo’n type te zitten.

Eenmaal aangekomen op plek van bestemming ontdek je het type “stelletje”. En dan vooral het type “deze-vakantie-is-het-laatste-middel-wat-onze-relatie-kan-redden-stelletje”. Aan het stelletje te echter al duidelijk te zien dat het te laat is. Bij etentjes in restaurants kijken ze ieder een andere kant uit, de stilte daarbij ontwijkend. ‘S avonds zie je altijd 1 persoon van het stelletje, nooit samen, vluchtend voor de kille sfeer in de hotelkamer.

Heel sneu, maar lang niet zo sneu voor het type die je ‘s avonds aan de bar ziet hangen. Het type vrouw rond de 40 jaar net gescheiden en flink de bloemetjes buiten zettend. Dit type wil graag jong blijven met haar maxidress en gouden Birckenstocks en meestal fel geblondeerd haar. Wanhopig doet ze een flirtpoging met de ober maar helaas straalt het 1 en al vergane glorie uit. Het is te laat.

Tussen al deze typetjes vind je ook wel het type “zwijgt en schrijft en geniet van alle verschillende typetjes om haar heen”.
Dit typetje schuilt waarschijnlijk stiekem wel in ieder mens.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter