Een homostel,

01/12/2009 - 0 reacties

die had ik al gehad. Twee homo’s, nog valser dan Gordon. Homo 1 knipte mij, homo 2 de keer daarna. Maar 1x hadden ze het te kort geknipt. Te kort knippen voor fucking 30 euro. Dat is mijn max he menschen, dat begrijpen jullie wel.

Toen ging ik naar de Chinees. Op Zeedijk. De Chinees die geen nederlands sprak. Ik kwam alleen binnen en zei: knippen, nu? Toen zei Chinees-meisje 1(CM1): ok. Ze pakte mijn hand (echt) trok mij mee naar achter (echt waar) en zei: zitten. eest wasse.

Ok, ik ging dus zitten. In het achterkamertje van de kapper, met vlekken op de muren. Zwarte vlekken. Aan de muren hingen ook posters van Aziatische modellen. Met kapsels uit de jaren 90. CM1 deed shampoo in mijn haren en begon te masseren. Te kneden. Mijn hoofdheid te SCHRAPEN, sorry een ander woord heb ik er niet voor. Toen ze klaar was gaf ze me een tik op mijn schouders. Is nu klaar, zei ze. Nu knippen.

Ik werd weer mee getrokken (echt, serieus) naar een stoel. Sitte, zei ze weer. Ik ging sitte. Een homo chinees kwam achter mij staan. Met een schaar. En een meisje.
Jij wiel kniepen? Ja, ik wil knippen.
Hoe wiel jij kniepen? Puntjes eraf. NIET TE KORT!!
Ok.
(Aziatische mensen begrijpen elkaar.)

Homo chinees knipte mij altijd perfect. En nog belangrijker: hij praatte niet. Heerlijk. Ik wil gewoon geknipt worden. Als ik een gesprek wil hebben, dan bel ik mijn vriendinnen wel. Maar homo chinees snapte dat. Die zei niets. Alleen een glimlach zo af en toe via de spiegel. Als hij klaar was zei hij alleen: zo. Klaar.

Maar nu woon ik niet meer in Amsterdam. Ik moest dus een nieuwe kapper zoeken. Dat werd tante S. Tante S is eigenlijk niet mijn tante, maar ze is wel Indonesisch. En alle Indonesische mensen zijn familie van elkaar, dat snapt u toch wel. Tante S is mijn nieuwe BF. Want oh damn, wat kan zij knippen. Voor ook maar 10 euro. Mijn haar glanst weer, voelt zo kiedis-zijn-buikje-zacht aan, EN tante S heeft vandaag een kersverse pony geknipt. Met een perfecte lengte.

Ik hou van tante S. En tante S mag zelfs tegen mij praten.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter