Ik had een meningsverschil

14/12/2009 - 0 reacties

met vriendin M.. Dat kan uiteraard de beste vriendinnetjes gebeuren, maar vriendin M. wou het nu ook uitpraten. 

Ik ben een kneus, echt een kneus, in uitpraten. Ik kan het niet. Ik doe daarom net alsof er niets aan de hand is en lul er gewoon overheen. Met een leuk grapje. Hahahaha, er is niets aan de hand, hahahahalalallalilililalalalala. Ondertussen vreet het aan me als een malle, maar ik blijf doen alsof mijn neus bloed.

Vriendin M. niet. Nadat ik haar mailtjes stuurde met “leuke grapjes” erin, om maar vooral te laten zien dat het mij echt echt niets meer deed, nee hoor, echt niet, stuurde vriendin M mij: “ehh Des. Ik vind het wel jammer hoe het vrijdagavond is verlopen”.

Great, dacht ik. Nu moet ik haar ook wat terugmailen. Omdat die stomme M. het wilt uitpraten, moet ik het ook maar doen. Verdorie.
Na 15 minuten was ik 3 conceptmailtjes aan vriendin M. rijker. Nadat ik stukken tekst had delete, kleine zinnetjes had toegevoegd, en tenslotte nog een “kus” op het laatst, want tja, het blijft natuurlijk wel vriendin M., besloot ik het vierde mailtje te versturen.

Ik kreeg mail terug van vriendin M. Met een waarschuwing dat ze chagerijnig was. En dat ze daarom een beetje gepikeerd over kon komen. Ik las de mail door. En gepikeerd dat vriendin M. was. Zinnen als: jij stuurt mij een sms om 16:48:16, en ik stuurde jou een sms om 17:02:58, en dan zeg je dat ik laks ben met smsen, dat is dus niet zo, ja sorry dat ik niet altijd!! terugsms, ik heb mijn telefoon niet altijd bij de hand passeerden de mail.

Die arme vriendin M. was chagerijnig. En ik moest zo opeens zo lachen om haar mail. Want ik zag het helemaal voor me hoe ze de mail opstelde, met haar telefoon erbij om met de seconden erbij precies te vertellen wanneer ik haar smste. En de uitroeptekens achter het woord “altijd” was precies hoe vriendin M. het zou zeggen met de nadruk op die “altijd”.

Ik stuurde haar een mailtje terug. Dat het voor mij goed was omdat we als “echte volwassen” beide water bij de wijn deden. En dat we beter onze tijd konden verdoen aan mailen over Echte Belangrijke Zaken als mijn nieuwe laarzen, dat ik op vakantie ga naar Mexico en dat ik vriendin M. haar hulp daarbij nodig had met koffer inpakken, en of ze KEVBDD al had gezien en die net zo zielig vond als ik?

De volgende dag kreeg ik een boekje met quotes over vriendinnen.

Bij “In echte vriendschap laat je je niet door kleine meningsverschillen uit het veld slaan en moet je eerlijk tegenover jezelf zijn” plakte ik een post-it.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter