Ik was weer eens een

06/12/2009 - 0 reacties

dagje in Rotterdam met vriendin R. en vriendin K. We liepen door de stad. Ik moest namelijk hele mooie laarzen kopen. (weer die laarzen, maar echt; ze zijn zo mooi.). Vriendin R. zei opeens: we moeten naar de HI!-winkel!

Ik dacht van huh. We gaan nooit naar de HI!-winkel. WTF moeten wij in de HI!-winkel? Maar R. kwam al snel met haar duistere plan. We doen het zo, zei ze. Ik wil een nieuwe telefoon. Maar volgens Hi! mag dat alleen met een 2jr contract verlenging.
Maar, zei vriendin R toen: DAT HOEFT HELEMAAL NIET!

Vriendin K en ik keken elkaar aan. Gek geworden. Helemaal raar in haar hoofd. Dat dachten wij. Of tenminste, dat dacht ik. Misschien dacht vriendin K. wel heel wat anders. Maar vriendinnen denken vaak hetzelfde. Dus vandaar dat ik ook even voor vriendin K. spreek.

En waarom hoeft dat dan helemaal niet, vroeg ik vriendin R. Nou, zei ze, als ze zeggen: mevrouw dat kan alleen met een 2jr verlenging, zeg ik gewoon: nou dan ga ik wel weg. En dan komen jullie in beeld, riep vriendin R. enthousiast.

Vriendin R. had dus een heel duister plan opgezet, en daar wilde ze vriendin K. en ik ook nog eens bij betrekken. Zeg he, ik doe niet mee aan duistere zaakjes hoor, zei ik tegen vriendin R. Ik ben een KEURIGE burger.
Vriendin R. en K. keken mij toen met een opgetrokken wenkbrauw aan. Dat kon heel veel bedenken maar meestal betekende dat 1 ding namelijk: whatever.

Vriendin R. ging verder. Goed, jullie zeggen dan: Oh maar R. ga je dan toch overstappen naar die ene provider?

Ik besloot wijselijk mijn mond dicht te houden over het feit dat HI! een klant als R. kon missen als kiespijn, en dat ze dan echt niet opeens een telefoon gingen aanbieden met 1jr verlenging, maar je beste vriendin tegenspreken terwijl ze een duister plan had opgezet vond ik niet echt een vriendschappelijk gebaar.

We liepen naar de HI!winkel. En wel sexy kijken, zei ik tegen vriendin R. Ik ga eerst oogcontact maken inderdaad, zei vriendin R. En dan maak ik een vriendelijk praatje. En dan, op het moment dat ze het niet verwachten, sla ik TOE!
Vriendin R. keek zeer strijdvaardig. Vandaag zou vriendin R. zeker een nieuwe telefoon krijgen.

In de HI!-winkel stonden mannelijke verkopers. Vriendin R. zei: ik wil een nieuwe telefoon. Met maar 1jr contract verlenging.
Verkoper 1. zei: ok.

Vriendin R. liep blij met een nieuwe telefoon naar buiten. Ik ben gelukkig nog steeds een keurige burger.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter