Ik heb jullie

04/01/2010 - 0 reacties

hulp nodig. Nodige hulp. Van de vrouwelijke lezeressen.(Alsof ik mannelijke lezers heb.).

Ik ga namelijk komend weekend voor het eerst de vrienden van LOML ontmoeten. Alle vrienden. En hun vriendinnen. Op een feestje bij iemand thuis. En er is ook nog eens een…ik kan het nauwelijks uit mijn mond krijgen…een thema, mijn God, er is een THEMA. Dus ik zal ook nog eens verkleed moeten komen.

Sinds LOML mij tussen neus en lippen door even liet weten dat ik ook was uitgenodigd voor het feestje, kan ik serieus gewoon niet meer goed slapen. En nee, ik overdrijf niet. Hoewel zusje R. vindt van wel. Maar zoals ik eerder zei, ik krijg spontaan last van stressaanvallen. Want, behalve LOML dan, ken ik helemaal niemand op het feestje. En zet Des in een ruimte met onbekende mensen, waar het overigens dan de bedoeling is dat er spontaan gepraat wordt, en ze wordt helemaal kriegelig.

De waarheid is dat ik het moeilijk vind. Een praatje aanknopen met iemand. Mijn nachtmerrie: niemand die met mij wil praten. En ik als enige in een hoekje limonade zit te drinken. En LOML met z’n vrienden in de keuken, keihard lachen met een biertje erbij. (LOML zou mij niet zomaar alleen laten natuurlijk, maar hoe desperate is het als ik de hele avond aan LOML geplakt zou zijn?)

Ik zit mezelf op te vreten en te bedenken wat ”veilige” onderwerpen zijn om over te praten. Want uiteraard kennen de vriendinnen van de vrienden van LOML (snapt u t nog) elkaar al. En daar komt ook nog eens bij: ik ben niet altijd een meisje-meisje. Sterker nog: ik ben nooit een meisje-meisje. Ik kan het altijd veel beter vinden met jongens. Want meisjes rekenen elkaar af op uiterlijk. Op de outfit (ik heb het nu nog niet eens over mijn outfit, want in hemelsnaam: WAT moet ik aan??). En natuurlijk: hoe een meisje kijkt. (Zeg nou eerlijk, hoe vaak heb jij wel niet tegen je vriendin gezegd: ik mag haar niet, want ze kijkt raar naar me.)

Dus.
Stel ik me aan.
Of stel ik me niet aan.
En what the fuck doe je aan bij een feestje met een Latijns-America thema? 
(Goede tips hoe ik me het beste kan gedragen zijn ook welkom. De woorden “blijf gewoon jezelf” wil ik niet horen.)

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter