Dus nog even over dat

01/02/2010 - 0 reacties

roken. Ik moet u eerlijk zeggen, het gaat allemaal best wel aardig. Ik heb laatst in het weekend wel weer een sigaretje of 4, 5, 6, ok 7 gerookt, maar doordeweeks rook ik helemaal niet. Dus ik moet die sigaretjes in het weekend ook makkelijk kunnen nalaten.

Maar dan nu. Een dilemma menschen, dat heb ik uiteraard weer. Want laten we gewoon eerlijk zijn, en de rokers onder ons begrijpen vast wat ik bedoel: maar rokers zijn echt altijd gezellige mensen.
Waar ik overigens duidelijk bij wil zeggen dat niet-rokers per definitie geen gezellige mensen zijn. (dat zou dan namelijk betekenen dat ik ook geen gezellig mens ben, en laten we eerlijk zijn, dat ben ik natuurlijk wel.)

Anyhow, long story short: de gezellige collega’s van mij zijn rokers. Van die gezellige bepvrouwtjes met allemaal kersverse roddeltjes over alle collega’s, en de allernieuwste nieuwtjes over het bedrijf. Die roken in de kelder waar een..jawel…werkvrije rookplek is geinstalleerd. Maar 10 minuutjes in die werkvrije rookplek en ik kan mijn haren weer wassen en mijn schone kleren meteen in de was doen. Want die stank, UCH!

Dus ben ik pauze gaan nemen met de niet-rokers. En als ik zeg dat die saai zijn, dan druk ik het nog zachtjes uit. Ze zijn zo saai, ik zal het u even uitleggen:….

………..

….

zzzzzzzzzzzzzzzzzztt……..

Begrijpt u mij?

Zo heb ik vandaag een half uur pauze gehad met mijn niet-rokende collega en was ik na 10 minuten al uitgepraat. En toen ben ik de Sudoku gaan maken van de Spits, en zij keek toe. En zo af en toe zei ik: “goh, deze is wel echt lastig hoor” of “jeetje, moet hier nou een 7 of een 5 staan?”, en toen zei zij terug:”lukt het een beetje?”, en dat was dat mijn lunchpauze.

Ik zou weer bijna gaan roken, maar daar sta ik, zelfs ik, toch echt wel boven. Maar mijn pauzes duren nu, door de saaie niet-rokende collega zo lang, dat ik weer aan het werk wil (en dat kan natuurlijk nooit goed zijn). Zucht.

Weet u wat. Ik koop gewoon een stapel Sudokuboekjes in. Kunnen we die gezellig samen maken.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter