Er bestaan nog steeds

20/02/2010 - 1 reactie

vrouwen die met hun benen wijd gaan zitten.

WTF?

Ja echt.

We hadden laatst een vergadering op werk (gaap) waar we voor de verandering in een soort van kringgesprek gingen zitten. Er zaten geen tafels in het midden. Ik zat naast de manager (echt heel toevallig, helemaal niet strategisch uitgekozen ofzo) en tegenover mij zat een collega, een meisje. Lichtelijk onderuit gezakt, haar handen in de zakken van haar vest, en haar benen dus wijd.
Niet helemaal wijd in de vorm van: komt u er maar in, maar dus nog wel wijd. Doordat ze onderuit gezakt zat, leek het nog asocialer. En ze had bovendien een strakke spijkerbroek aan. Misschien dat ze dacht: ach ik heb toch geen jurkje aan, met een spijkerbroek mag je best met je benen wijd zitten, zo! Ik doe het gewoon! Huppa!

Ze had waarschijnlijk niet gedacht dat de naad van haar spijkerbroek precies in het ehh…midden zat. Waar ik dus weer kijk op had. En mijn manager dus ook.

Ze was niet de enige. De week daarvoor zag ik een andere collega ook zo zitten, en die zat wel echt in de vorm van: komt u maar naar binnen. Deze collega, niet 1 van de slanksten, had ook een spijkerbroek aan. Die dus ook ehh..heel strak zat daarzo. Beneden.

Een man die zo zit, a la. Holbewoners blijven holbewoners. Ik kijk al niet eens meer weg als een man tegenover mij in de trein zit waar ik zijn zaak(je) helemaal in kan uittekenen. Door er lang naar te staren hoop ik dat hij uiteindelijk door heeft dat het Totaal Niet Aantrekkelijk is om zo te zitten.
Helpt nooit btw. Vaak gaan ze nog verzitten ook nog, dat het zaak(je) nog duidelijker te zien is.

Ik weet nog wel dat ik als klein meisje in schattig Zeeman (nee, je krijgt geen Oililly jurkje, en nu ophouden met zeuren!)bloemenjurkje rebels met mijn benen wijd op de bank ging zitten. Een tik tegen mijn bovenbenen aan en een snauw van mijn moeder (zit als een meisje!) was voldoende om ze weer snel bij elkaar te doen. En rechtop te zitten.

Het meisje tegenover mij had kennelijk niet zo’n strenge moeder. Of misschien juist wel en dat ze daarom nu heel rebels met benen wijd ging zitten. Ze zat gezellig met haar collega’s te praten.

Ach ja. Wie de benen spreidt, spreidt gezelligheid.

Vorige post Volgende post

1 reactie

  • Reageer Vivian 02/07/2012

    Haha oh mijn god, dit is inderdaad heeeel erg! Dat is ook een reden waarom ik nooit – maar dan ook nooit – met blote benen een rokje draag. Altijd een legging, panty of maillot eronder. En dan nog let ik altijd op of ik er niet, eh… ordinair bij zit. Haha.

  • Laat een reactie achter