Ik ging dus laatst sushi maken.

15/02/2010 - 0 reacties

Dat klinkt een beetje in de vorm van: nou ik ging laatst even naar de supermarkt. Alsof ik iets heel makkelijks ging doen.
Sushi maken is verre van makkelijk menschen, laat ik daar duidelijk over zijn.

Eerst at ik sushi bij zusje R. Zij ging de sushi maken, ik keek toe. Of nee, het was de bedoeling dat ik toekeek.
Eigenlijk zat ik op de bank Lost te kijken met een groot stuk monchoutaart.

Het weekend daarop besloot ik sushi te maken. Ik kocht een doe-het-zelf pakketje bij de Appie, ik kocht wat ingredienten zoals tonijn, zalm en sashimi, sushami, shisamo, ik bedoel dus surimi, komkommer en ik ging aan de slag.

Ik had ongeveer wel een idee hoe ik het moest maken maar 1 ding zat mij de hele tijd dwars. Ik snapte de functie van het bamboomatje niet helemaal. Want, zo dacht ik, je rolt de sushi in het bamboomatje, maar dan? Wat gebeurt er met het matje? En hoe haal je sushi er dan uit? Het zal wel in de gebruiksaanwijzing duidelijk staan omschreven, speciaal voor kneuzen zoals ikzelf, dacht ik.

Ik rolde het matje mee met de sushi. En toen had ik dus een hele dikke BambooMatSushi. Laten we het de BMS noemen.
Ik bekeek de BMS van een afstandje en dacht: dit kan niet goed zijn.
En daarna dacht ik: hoe eet ik dit op?
En toen dacht ik: ehhh, dat matje, hoe haal ik die er nou tussen uit? Hebben de Japanners hier een speciale truc voor?

Ik keek nog een tijdje naar de BMS. Misschien dat dat lange staren wel helpt, dat ie opeens uit elkaar rolt, oid.
Er gebeurde niets.

Ik pakte de BMS en trok het matje er zelf keihard uit. Stukjes nori blad, komkommer, rijst en tonijn vlogen over het aanrecht.

Zucht. Volgende poging.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter