Ik had laatst een

16/02/2010 - 0 reacties

kijkafspraak bij een woning. Een heel fijn appartementje, dicht bij het centrum, met 3 slaapkamers, en een nieuwe keuken (incl afwasmachine, ook niet onbelangrijk). Op Funda had ik al een kleine preview gehad want er waren foto’s geplaatst van de woning. Op de foto’s straalde het appartementje al 1 en al gezelligheid uit, een mix van Ikea en wat vintage spul, en het was te zien aan de foto’s: hier wonen nette mensen.

(Het kan overigens echt droevig gesteld zijn met de inrichtingen. Ik zie soms huisjes op Funda voorbij komen dat ik denk: hoeveel varkens wonen hier? Of dat ik denk: dit is een woning van Rachel Hazes, kan niet missen. Want oh my. En dan staan deze huisjes ook nog eens 6+ maanden te koop, goh hoe zou dat nou komen.)

Tijdens de kijkafspraak checkte ik de woning zorgvuldig op alle mogelijke gebreken. Maar ook merkte ik: wat is het leuk om een woning te bekijken. Om kleine details te ontdekken. Zo zag ik een Blond Amsterdam keukenschort aan het haakje achter de keukendeur. In de afwasmachine zag ik een Blond Amsterdam kopje.

Fotolijstjes in de wc. In de slaapkamer een Tromso 2persoons bed, met twee 1persoons dekens. Ik moest even lachen, ook een stel dat kennelijk ‘s nachts ruziet om de dekens. Praktische oplossing.

Ik zag een Wi naast de tv. Een WiFit onder de rode bank geschoven. In de logeerkamer zag ik hele dvdboxen. Van CSI Miami, ER, en Sex and the City. Die laatste 2 bewijzen dat er zowieso een vrouw moet wonen. In de klerenkasten bleek dat ook: mannenoverhemden, netjes naast elkaar, en daarnaast vrolijke bloemetjesjurkjes.

De wasmachine stond in de derde kamer, waar ook een logeerbod stond. Op de wasmachine een fles wasmiddel van Robijn. In de kast zag ik boodschappen die kennelijk niet meer in de keuken geplaatst konden worden. Koekjes, wijn, brie, toastjes.

Later kreeg ik van de makelaar een mapje met meer informatie over de woning.

De woning bleek van een stel te zijn, een jongen van mijn leeftijd, samen met een iets jonger meisje.

In mijn hoofd kon ik het stel al helemaal uittekenen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter