Ik heb vorig weekend

22/02/2010 - 0 reacties

voor 300 euro geshopt.

300 euro. Ik ben er nog steeds stil van. Ik doe dat normaal, echt echt echt waar, nooit. Nee echt niet. Nee. Echt. Niet.

De laatste keer dat ik geshopt had, en echt goed geshopt was in Singapore, in oktober. Het is nu februari. Dat is dus 4 maanden geleden. Dat is argument 1. En daarnaast ben ik alweer 3 weken gestopt met roken. Argument 2. En ik heb nu werk. Argument 3. En ik was OG. Argument 4. Dat zijn genoeg argumenten om voor zoveel geld te shoppen, ook al had ik voor dat bedrag ”vroeger” een kamer van 5 bij 3 meter in Amsterdam voor.

Bovendien, ik stond de laatste dagen net iets te lang voor de kast met de gedachten: what the fuck doe ik vandaag in hemelsnaam aan. Als ik “fuck” en “hemelsnaam” in 1 zin kan zeggen, dan is er dus wat mis he.

Dus ging ik shoppen. Op zaterdagmiddag, ook nog eens. Maar ik deed het. Flink shoppen. Ik shopte een vintage streepjesjurkje. Een vintage donkerblauw suede colbertje. Drie beha’s, want de laatste keer dat ik checkte deed ik al maandenlang de verdeling tussen b-ha1 met b-ha2. Een Vet Stoer Mooi Blauw Adidas trainingspak. Sneakers. En een truitje. Bij de Hennes.

Oh wacht. Ja de Hennes. Daar moest ik wat over zeggen. Waarom doen die Domme Achterlijke Wijven (heel volwassen, Des), ok ik bedoel Domme Arrogante Mutsen (ook wel kassameisjes genoemd) zo triest. Waarom kan er geen fijne middag van af, of een dankjewel! of, alstublieft, veel plezier ermee! En hoe moeilijk is het om Mij Aan Te Kijken als ik tegen je prahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!!!
Heel moeilijk dus.

Oh ze kijken ook zo moeilijk. Alsof ze moeten poepen. Echt waar. Ik zei dat dus ook tegen het Hennes kassa-meisje.
Ik vroeg: moet je poepen?
En zij zei: eh wat?
En ik zei: moet je POEPEN?
En toen zei zij: ehh..nee?
En ik toen: weet je het zeker?
En zij: neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!! (ze begon al een beetje te schreeuwen)
En ik: nou nou, rustig maar.
En zij: waarom vraag je dat nou!!??
En ik: nou, je kijkt alsof je moet poepen!
En zij:, maar ik moet niet poepen!

En ze keek toen alsof ze moest plassen.

(Grapje. Dit gebeurde niet echt. Dan zou dit stukje namelijk nog enigszins grappig zijn).

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter