Er zijn van die momenten in de trein

08/03/2010 - 0 reacties

dat je moet denken aan toen:

  • zusje R nog een klein meisje was en in groep 1 zat en ze altijd een hele dikke map mee naar huis nam met een verhaaltje of een liedje erbij, en daar kon ze thuis dan iets mooi bij tekenen/knutselen/whatever. De map puilde op een gegeven moment helemaal uit maar een liedje was echt haar favoriet: roodborstje tikt tegen het raam, tik, tik, tik, laat mij erin, laat mij erin;
  • ik nog klein was, en mijn neefjes en nichtjes ook en we blindemannetje gingen spelen. Nichtje F. was geblindoekt en moest ons pakken. Ze deed stiekem de doek van haar ogen, zag mij, deed vervolgens de doek weer over haar ogen (doooom!!!) om keihard met haar handen voor zich uit te rennen. Ik rende keihard weg, zij knalde keihard tegen de muur aan. Hahahahaha. Blijft goed tijdens verjaardagen;
  • ik op vakantie was in Indonesie en 3 uren lang in de file zat in Jakarta. Ik had het meest boeiende gesprek ooit met de taxichauffeur, en merkte maar weer hoe verschillend onze levens waren: ik in Nederland, hij in Indonesie;
  • ik nog klein was en in het weekend nog niet kon uitslapen en ik altijd in bed moest blijven liggen totdat mama en/of papa ook wakker was. Dan lag ik wat naar het plafond te staren, en vooral na het randje net boven de gordijnen, waar het klein straaltje licht door heen kwam. Dat zorgde weer voor halve rondjes op het plafond die ik altijd ging tellen. Ik weet ook niet goed hoe ik het moet uitleggen, maar ik lag laatst bij LOML in bed en hij had ook van die halve rondjes op het plafond. Dat kan gewoon geen toeval zijn;
  • toen mijn neefje D nog een hele kleine lieve neefje was vond hij het altijd heerlijk om op mijn kont te zitten en met zijn handjes over mijn rug te aaien. Ik lag dan op mijn buik tv te kijken en ik vond het op mijn beurt weer heerlijk om zijn kleine handjes op mijn rug te voelen. Neefje D is nu een uberpuber van 13 jaar oud die met zijn baard-in-de-keel-stem niet meer dan “goed” antwoordt op alle vragen die je op hem afvuurt.
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter