Ik zit in de bus,

26/03/2010 - 0 reacties

en naast mij komt een jong meisje zitten. Een jaartje of 18, 19, niet ouder dan 20 in ieder geval. Ze draagt een baby in een soort van “babyzak” op haar buik. Een oudere vrouw loopt achter haar en gaat voor ons zitten. Zij heeft een kinderwagen met een klein jongetje erin, een peuter denk ik. Blond met heldere blauwe ogen. Hij kijkt iedereen in de bus vrolijk aan en zegt de hele tijd: hoi!hoi!hoi!

Misschien is de oudere vrouw de moeder van het meisje die naast mij zit. Maar is het jongetje in de kinderwagen dan haar broertje? Of is het jongetje juist haar kindje? Maar het meisje is nog zo jong, zou ze nu al 2 kinderen hebben? En het baby’tje wat het meisje voor haar draagt, zou dat haar kindje zijn? Of weer van de oudere vrouw die bij haar hoort?

Het meisje dat naast me zit, ruziet een beetje met haar moeder (ofniet). Dat ze zelf wel even uitmaakt hoe laat ze thuis komt. Jezus. Zeik niet zo.

De moeder denkt misschien: tja. Jij hebt makkelijk praten. Ik moet op jouw kinderen passen!

Of misschien denkt de moeder: tja. Jij hebt makkelijk praten. Maar ik heb jou als grotere zus nodig om op je broertje en zusje te passen!

Misschien wel. Of niet. Maar zeker weten doe je natuurlijk nooit.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter