Vriendin R. heeft last van muizen.

24/03/2010 - 0 reacties

En vergeet hierbij de val van het kabinet, want dit is pas echt een drama van wereldformaat.

Want waar vriendin R. normaal gesproken een grote mond heeft van hier tot Suriname, is ze wel bang voor muizen.

Jawel. Mevrouw is bang voor muizen. Ze is bang dat deze levensgevaarlijke dieren haar gaan……”aanvallen”. Een onderzoekje op Wikipedia leert mij dat deze diertjes niet langer worden dan 103 milimeter, en niet zwaarder dan 22 gram.

Tja. Diertjes van maximaal 22 gram, die kunnen natuurlijk makkelijk een volwassen vrouw van 80  (sorry R, dat was gemeen) 65 kilo aanvallen.
Stel je eens voor.

Ik vroeg R waar ze dacht waar de muizen vandaan kwamen, aangezien de laatste keer dat ze muizen hadden elk klein gaatje in de muur hadden dichtgetimmerd.
“Nou”, zei vriendin R, “de buren beneden hadden laatst hun vuilniszakken op hun balkon laten liggen, en ik had laatst mijn raam openstaan”…

“Via het balkon”? vroeg ik.

“Ja nou”, zei vriendin R. “Dat is toch niet zo raar? “Als die krengen ook al bovenop mijn koelkast komen, dan kunnen ze dus ook via het balkon klimmen”.

Ik moest eigenlijk heel had lachen, keihard in haar oor. Wel zo veilig dat ik haar aan de telefoon had, want vriendin R. had mij anders zeer zeker heel gevaarlijk aangekeken, met haar ene wenkbrauw omhoog. Een dodelijke blik, ze had mij meteen afgemaakt.
Aan de andere kant, mijn definitie onder vriendschap is: als je beste vriendin last heeft van muizen, dan hoor je er voor haar te zijn. Punt uit.
Want stel nou dat ik ooit last krijg van muizen *afkloppen*, dan wil ik ook op mijn vriendinnen kunnen rekenen.

Ik besloot dus om niet te lachen. En heel serieus te blijven en zo af en toe “hmm” “hmm” te zeggen als teken dat ik haar heel goed begrijp: haar angst voor muizen.

Een paar dagen later mailde ik haar of ze inmiddels al aangevallen was. Ze mailde mij:Die vieze vuile tering muis, we hebben 3 vallen met vet veel kaas en pindakaas. Die bitch loopt er gewoon omheen. Ik ga plakband kopen en lijm erop smeren ofzo, als ze erover heen lopen dan kunnen ze niet meer verder!!!

Ze eindigde het mailtje: als zij stoer willen doen, dan kan ik het ook he!!!!

Waarvan dus akte.
 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter