Ik heb inmiddels

15/04/2010 - 0 reacties

mijn eerste proeflesje yoga achter de rug.

Daar hoort uiteraard wat achtergrondinformatie bij. Ik wou namelijk al heel lang op yoga. Want je schijnt er rustig van te worden, je mediteert, en je wordt er slank en lenig van net als Jennifer Aniston. Of Gwyneth Paltrow. Of SJP.
Of was het nou pilates wat ze deden..??

…..???

Nou ja, maakt niet uit. Ik dacht dat het yoga was, en zocht op internet een aantal sportscholen waar aan yoga werd gedaan. En ik zag de prijzen. Sodeju. Die waren minstens, MINSTENS, rond de 40 euro per maand. Voor 2 lesjes per week. Dat was dus heel wat anders dan de 15 euro die ik maandelijks betaalde om onbeperkt te gaan zwemmen.
Voordat ik dus echt op yoga wou, moest ik me wel goed orienteren. Dus had ik me ingeschreven voor gratis proeflesjes (er waren overigens sportscholen die wel 10 euro rekende voor een proefles yoga. HET LEF! Daar werd ik nou niet bepaald zen van).

Het eerste proeflesje yoga wat ik had, was “gewone yoga”. Ja er schijnen verschillende soorten yoga te zijn. Bikramyoga. Poweryoga. Bodybalance. Er stond op de website niet wat voor soort yoga het was, dus noem ik het maar Gewone Yoga.

De les begon met ontspannen. En ademen. Heel rustig In en Uitademen. En oja: ontspannen dus. Met je ogen dicht in kleermakerszit (als je kramp kreeg in je benen, mocht je je benen ook uitstrekken, zei het YogaVrouwtje (YV). Ja daag, ik ben toch Indonesisch, ofnietdan)
“Doe nu de ogen maar dicht”, zei het YVtje.
Dat is ook al zoiets, dacht ik. Mijn ogen dicht doen? Straks ben ik de enige die mijn ogen dicht doet. Zit ik hier een beetje in kleermakerszit met m’n ogen dicht. En de hele groep naar mij kijken natuurllijk. En mij stiekem uitlachen. Ofnee: ze lopen stiekem weg. Zit ik hier de hele avond in m’n eentje met mijn ogen dicht. En LOML maar thuis op mij wachten. Ok, rustig Des, ogen dicht. Niet helemaal licht, gewoon op een kiertje.
Adem in. Adem uit.

En ontspan, zei het YVtje. Ontspan je tenen (ok), ontspan je scheenbenen (ehh..ok), de bovenbenen (goed), ontspan je billen (lukt mij altijd), concentreer je op je ademhaling (oja, concentreren Des, kom op) ontspan je kaken (huh??In wat voor situatie zou  je zitten als je je kaken niet zouden ontspannen?) (oja)(hahaha).
Adem in (oja, blijven ademen),ontspan je maag (wtf??) je voorhoofd (je voorhoofd ontspannen??hoedan??)
Hoe ontspan je in hemelsnaam je voorhoofd? Ik probeerde mijn voorhoofd te ontspannen. Of tenminste: ik ging fronsen, en weer ontspannen, fronsen, en weer ontspannen enz.

En toen zei het YVtje dat we moesten staan. En toen moesten we oefeningetjes doen. Zoals je rechterarm op je linkerbeen en dan staan, en liggen, en rug omlaag, en dan omhoog, en strek je armen, en ga naar je zon! en met je elleboog achter je oren en dan weer staan, en dan weer zitten, en dan weer liggen, en met je armen gespreid (ik raakte pardoes het hoofd van mijn buurvrouw), en ondertussen dacht ik: is dit het? Is dit yoga? Moet ik hier ontspannen van worden? en/of lenig? Het hielp ook al niet dat ik het gewoon koud had. Koud terwijl ik aan het yoga-en was, dat kan toch nooit de bedoeling zijn.

Nou en TOEN, kwam het meest leukste gedeelte van het proeflesje: we mochten namelijk op het matje liggen. Met een dekentje om je heen, als je het koud had. Dus ik lag heerlijk op het matje onder een dekentje. Met mijn ogen dicht, en toen moesten we ons concentreren op onze ademhaling (blabla), en het YVtje ging heel rustig en zacht praten, en er was yogamuziek, en voordat ik het wist was ik heel lichtjes aan het slapen. Of misschien was ik toen ook wel aan het mediteren, ik weet het niet.

En toen was het proeflesje afgelopen en had ik een paar dagen later een proeflesje poweryoga. Dat dat hele andere koek is, beschrijf ik wel een andere keer.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter