We moesten alleen

11/04/2010 - 0 reacties

nog een bank kopen. Een bank en dan mag iedereen langskomen, de hele familie om ons nieuwe stulpje te bekijken. Dat mocht nu ook wel, legde ik tante T, tante N, tante E, en tante S uit, maar dan kunnen jullie tenminste ook nog ergens zitten. Dus jahaa natuurlijk zijn jullie van harte welkom, en neehee ik heb verder niets nodig, en jahaa dan mogen jullie ook koken.
Zucht.
Dus nog een bank.

Dat kan nooit zo moelijk zijn, dacht ik. Want ik wil een hoekbank, zei ik tegen LOML. Geen witte, zei ik, dat gaat nooit goed, ook geen zwarte zei LOML, die worden vaal, ok dan dus een grijze, zei ik, en het belangrijkste is dat de bank heel lekker zit, zeiden wij beiden.

We zijn nu 5 woonwinkels verder, waaronder we 2 tijdens het paasweekend hebben bezocht (hallo burgerlijkheid) en bij elke winkel ging het zo:

we lopen met volle moed naar binnen. We ploffen neer op de eerste beetje leuke bank die we zien, we kijken elkaar, staan weer op, en dit gaat zo 3 banken verder. Bij de vierde bank zeg ik: deze toch niet? Bij de vijfde bank zegt LOML: deze ook niet. Bij de zesde bank zeg ik: te zacht, bij de zevende bank zegt LOML: te hard, en bij de achtste bank zeg ik: zullen we maar gaan?

En vervolgens gaan we naar de volgende woonwinkel en wordt bovenste tafereel weer afgespeeld.

Bij de inmiddels vijfde woonwinkel, zittend op de zoveelste bank ben ik dan degene die de feitelijk woorden uitspreekt:”we moeten ook niet elke bank vergelijken met de Romario”.

De Romario is namelijk stiekem de bank die we willen hebben. Dat geven we beide alleen niet toe, omdat het geen hoekbank is. En ook niet met een grijze stof. Maar de bank zit heerlijk. En nu gaan LOML en ik beide heel koppig alle woonwinkels langs net zolang totdat we een andere mooie bank tegenkomen. Dat gaat echter niet gebeuren. Dat weet ik. Dat weet LOML. Dus hebben we alvast een offerte op de Romario genomen. Met een levertijd van 8 tot 10 weken.

Ik ga mijn tantes maar even bellen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter