Dus ik ben verhuisd

25/05/2010 - 0 reacties

naar een andere stad dus logischerwijs woon ik niet meer in de stad waar ik ben geboren en getogen.

En in die stad waar ik ben geboren en getogen zit dus nog wel mijn huisarts. De huisarts, dokter van der B.jr, is de dochter van dokter van der B. sr, en vanaf het moment dat mijn ouders de onozele stap hebben genomen om van het zonovergoten Indonesie naar het koude1maandinhetjaarishetzomer Nederland te gaan hadden zij dokter van der B.sr als huisarts.

En toen kwamen zusje R en ik ter wereld en toen ging dokter van der B.sr met pensioen en toen kregen we dokter van der B.jr als huisarts.

Dokter van der B.jr is een hele lieve vrouw die mij dus al kende toen ik nog een klein kind was. Ze heeft mijn hielprik meegemaakt. Verwees mij door toen mijn amandelen werden geknipt, dokter van der B.jr weet als enige over de hele wereld wanneer ik echt aan de pil ging en beloofde mij plechtig dat daar echt geen post over zou worden gestuurd naar mijn ouders. Dokter van der B.jr constateerde dat ik scheef was, last had van scoliose, verwees mij door naar de ehh..corsettenmaker en naar de fsyotherapeut, waardoor mijn rugklachten nu vast lang niet zo erg waren als ik niet met een verdomd lelijk corset had rond gelopen.

Na mijn ouders, zusje R, en LOML weet dokter van der B.jr als enige dat ik hele kleine oorgaten heb, ze daardoor niet goed kan schoonmaken en vanaf klein kind standaard 2x in het jaar kom om ze te laten uitspuiten. En zo zijn er nog wel meer genante ziektes waar ik u niet mee wil vervelen, maar dokter van der B.jr wel, want zij is nou eenmaal mijn huisarts.

En nu merk ik dat het toch wel moeilijk is om een afspraak te maken met de huisarts omdat ik te maken heb met met 2 uren reistijd, en uiteraard moet het altijd onder werktijden, en het dus tijd is om een nieuwe huisarts te zoeken in mijn woonplaats.

LOML heeft hier ook al een huisarts, en die is volgens LOML “wel goed”. Maar dan denk ik: is die wel net zo goed als dokter van der B jr? Want ze weet niets over mijn oren. En ze zal ook niet vragen hoe het met mijn ouders is, want ze kent hun niet eens. En ze weet niet eens hoe ik er uit zag als klein kind.

Ik ping vriendin R. over deze zware beslissing die ik moet maken.”Get over it woman”, pingt vriendin R. terug.

Misschien moet ik dat inderdaad maar gewoon doen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter