Als Nenz er niet

14/06/2010 - 0 reacties

zou zijn met haar ubercoole weblog (die al meer dan 6 jaar levend is), dan zou ik geen stukje voor vandaag hebben.

Even tussen ons gesproken, ik vind dat Nenz wel op z’n minst, op z’n MINST he, nu wel toe is aan een eigen domein. Want zeg nou zelf; web streepje log punt nl, dat kan toch gewoon niet meer. Neem dan een Tumblr, dan ben je nog een beetje hip (heb ik ook maar van horen zeggen). Maar goed, misschien is dit ook wel haar stille kracht, gewoon niet tornen aan een succesformule, dat kan ook.

Zo schreeft Nenz een stukje over dit boek, en ik was al bijna van plan om het te bestellen, toen ik op deze website kwam. Listography. Je leven in lijstjes. Ideaal. Het gegeven van de website is heel simpel. Je maakt een profiel aan en maakt lijstjes. En je kunt ze ook nog eens categoriseren in bijvoorbeeld “people” (lijstje wat ik heb: bekende vrouwen die ik irritant vind (met op nr 1. Yolanthe, dit terzijde)), “pets’ (mijn lijstje: katten die ik bij naam ken), “news” (lijstje: nieuws waar ik koude kriebeltjes van kreeg met op nr1. de tsunami in zuidoost Azie), of “food” (eten wat familieleden maken en die heel lekker is, met op nr1 de pisang goreng van mijn oma).
Op 1 dag had ik tig lijstjes van me afgeschreven, en it was fun! Dus ik zou zeggen: neem eens een kijkje en als er toch niets leuks op tv is (wat er ook niet is, want het is alleen maar voetbal voor en voetbal na, en dit is dan ook meteen de laatste keer dat ik iets over het WK zeg), maak dan een profiel aan. En dan ga ik nu even het lijstje van Nenz na-apen.

1. Favourite hobby?
Ehh…mijn hobby. Wat vind Des nou leuk om te doen…..ehh…even denken…
Juist. Middagdutjes doen. Samen met LOML in 1bed/opdebank/ liggen. Knuffelen. Zoenen. Met vriendinnetjes, sigaretten, een tafel vol met eten, en heel veel hard lachen om onze eigen grapjes. Eten. Genieten van eten. Kroelen met Kiedis. In 1 bed met papa, mama en Raf liggen en dan tv kijken. Zwemmen en stiekem oudjes onder water schoppen. Grappige stukjes schrijven.

2. Favourite tv-show?
Ik kijk op dit moment heel weinig tv. Als ik al tv kijk is het CSI op de maandag, De Wereld Draait Door doordeweeks, en misschien een goede film op vrijdagavond. De tvserie die wat mij betreft heel veel awards mocht winnen is The Wire (dat zei ik al eerder). En het programma wat ik echt ontzettend leuk vond om te kijken was Smaken Verschillen. Heel jammer dat het programma er niet mee is, maar de combinatie van amateuristisch koken, en stiekem binnen gluren bij de mensen thuis zorgde ervoor dat ik elke avond keek.

3. Favourite restaurant-food?
Op dit moment: de Thaise tom ka kai soep, een pittig cocoskipsoepje met allemaal verschillende kruiden. Ik doe op dit moment pogingen om de perfecte tom ka kai soep na te bootsen. Wil niet echt lukken, maar dat zal u allen allicht niets verbazen.

4. Favourite thing to shop for?
Jurkjes! Ik ben altijd op zoek naar de leukste, unieke, vintage jurkjes. Wat betreft online shopping: ik ben op dit moment verslaafd aan heerlijk ruikende bodybutters. Zo heb ik via Etsy de Pink Dandy shop ontdekt en daar onder andere een body butter gescoord met een heerlijke “fresh mint” geur.

5. Favourite animal?
Dat lijkt mij duidelijk.(Ik wil overigens echt een kat. Maar goed, daar gaan we het wel in een ander stukje over hebben).

6. Favourite song?
Altijd: Comptine D’un Autre été L’après-mi van Yann Tiersen (van de soundtrack van Amelie)(ik waan me als dromerig meisje dan altijd in Parijs vol kleur en liefde).

7. Favourite word?
Liefde.

8. Recent favourite You-Tube video?
Ik ben niet een heel erge You-tub-er, al heb ik de clip van Lady Gaga’s Telephone wel kapot gedraaid om het dansje ultiem te kunnen nadansen. En ja, de nieuwe clip van BF Bee is natuurlijk ook heel mooi in elkaar geflanst (ik heb het dan nog niet eens over de te coole outfits). Maar dit filmpje, afgekeken bij de Twitter van Pruh, is toch ook heel schattig.

9. Favourite movie?
Heel veel, maar vooral Amelie.

10. Favourite childhood memory?
Vakanties in Indonesië, waar ik in 1 kamer sliep met al mijn nichten. Of de weekendjes wanneer zusje R, nichtje F, neefje W en ik bij elkaar sliepen. Of de dagjes naar Amsterdam, Beverwijk of Den Haag met zusje R en papa en mama.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter