Ik ben het boek

21/06/2010 - 0 reacties

Eten, bidden en beminnen” aan het herlezen. Dat leest u goed, herlezen.

Het zat namelijk zo. Toen ik in Indonesie was, sterker nog toen ik ook op Bali zat, was Julia Roberts daar ook om het boek te verfilmen. Wij Indonesiers waren zo trots als een pauw natuurlijk, want het komt niet vaak voor dat celebrities zoals Jules langskomen. Maar goed. Ik wil de film natuurlijk heel graag zien, en daarom heb ik LOML gevraagd om de film te downloaden. En toen gaf LOML mij ook het boek kado.

Ik heb het boek echter al gelezen. Dat schreef ik hier al. Dat weet LOML niet, want als een echte goede vriendin heb ik natuurlijk niets gezegd (dat doe je inderdaad: gewoon net doen alsof je het boek nooit hebt gelezen, en heel blij zijn, want zeg nou zelf: de mannen hebben het maar zwaar om het perfecte kadootje voor ons uit te zoeken). Maar nu weet ik ook zeker dat LOML mijn stukjes niet leest. Ik zou hier dus van alles over LOML kunnen neerzetten bijvoorbeeld dat ik kleine staartjes maak als hij slaapt en daar een foto van maakt, om het vervolgens naar al mijn vriendinnen te sturen of dat hij echt echt geen boodschappen kan halen (maar dat is iets mannelijks heb ik begrepen. Want ff serieus: als ik vraag of hij drinken wil halen dan haalt hij dat ook. In die zin dat hij dan met 1(!!) pak thuiskomt. Ik heb de hoop al opgegeven). Ik zou dat dus gewoon allemaal kunnen opschrijven, want dat is het leuke van een blog natuurlijk.

Anyhow. In deel 1, dat Elisabeth nog in Italie zit, is zij op zoek naar een woord wat haar typeert. Zo komt ze er net achter dat “sex” Rome typeert (open deur), en ze vraagt zich vervolgens af welk woord dan typisch Elisabeth is.

En nu ben ik dus op zoek naar mijn woord. Het woord van Des. Ik vroeg mezelf af: wat is Des nou in 1 woord? Als je Des zou kunnen omschrijven met 1 woord, welk woord zou dat dan zijn?

Het eerste waar ik aan dacht was: onhandig. Of nee: lomp. Maar toen dacht ik: zo haal ik mezelf wel heel erg naar beneden. Want ik ben heusT niet alleen maar onhandig of lomp (ook al zullen sommige mensen anders beweren). En toen dacht ik aan liefdevol. Want ik ben heel liefdevol, omdat ik zo’n muts ben die nooit iemand keihard de waarheid zou kunnen zeggen, zeker als die heel hard zou zijn om te horen. Maar is dan dan wel liefdevol? Of is dat niet meer zachtmoedig? Want zachtmoedig, dat ben ik ook wel heel erg.

En toen vroeg ik vriendin R. en die zei: ik vind leergierig wel bij jou passen. En dat vind ik wel een goede mix tussen positief en negatief. Niet dat het nou het woord is wat typisch Des, maar daar moet ik dan nog echt even achterkomen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter