Nou weet ik ook

27/06/2010 - 0 reacties

heusT wel dat ik eerder zei dat ik echt niet niet over het WK ga schrijven.

De beetje Desschrijftenblijft-kenner weet: ik heb helemaal niets met voetbal. Ook niet een klein beetje. Nee echt niet. Ik doe niet mee met oranje outfit ongein, ik vraag geen vrij als Nederland moet spelen en ik zou echt niet weten wie er nu allemaal in ons elftal zitten (ik dacht Kluivert en Bergkamp, maar dat scheen ik een beetje mis te hebben). Ik vroeg op Twitter of ik de enige was en alleen Robin zei dat ik niet de enige was. Gelukkig. 
Maar voor de rest: iedereen kijkt. En niet alleen als Nederland speelt, nee, zelfs als andere landen spelen. Ik vroeg nog wat ik moet doen om als vrouw een beetje voetbalgek te worden. Er kwamen oplossingen als: ken de voetballers, ken de mooie voetballers, alleen kijken als Nederland speelt, ken de spelregels, en doe oranje nagellak op. En hoewel ik heel duidelijk de buitenspelregel kan uitleggen, (“het gaat om HET MOMENT van spelen he, het MOMENT VAN SPELEN”, zo legde LOML mij eens heel fanatiek uit) het lukt mij maar niet om een voetbalwedstrijd uit te kijken.

 Maar goed, ik woon nu samen, en dan moet je wel. Of tenminste: wij hebben maar 1 tv, die ik maar bar weinig gebruik de laatste weken.

De laatste paar weken gaat het samenwonen namelijk zo: LOML komt thuis,zet de tv aan, en gaat op de bank zitten.

Vanaf het moment dat hij thuis komt, komt Nederland1 erop waar Hugo Borst(gadver) en een andere presentator (geen idee hoe hij heet) het WK doornemen. Tijdens de aflevering is er een Big Five, (wat volgens mij de top 5 van de mooiste doelpunten inhoud), er is een soort van enquete, (“Hugo vindt doelpunt 1 mooier dan doelpunt 2, wat vinden jullie? Mail het ons door!”), en er is iets met Maradonna (schijnt de beste voetballer ooit te zijn. Ik vroeg LOML: “is hij nou echt zo goed?” LOML gaf mij een blik die te kennen gaf dat ik deze vraag nooit en te nimmer ooit weer mocht stelllen).

Na dit ontzettend boeiende programma komt de voorbeschouwing. En de voetbalwedstrijd. En uiteraard wordt daar ook naar gekeken. Als de wedstrijd afgelopen is, wordt er gezapt naar RTL 7.

Op RTL 7 komt VI oranje, een soort van Pauw&Witteman maar dan met Johan Derksen (mijn held, want hij zeikt Yolanthe terecht af) en Wilfred Guinee (mijn held, want hij komt uit dezelfde stad als ik).
Er is nog een gozer met een zwarte bril (geen idee, wie dat is), en er is elke dag een andere man bij met wie ze hun “professionele” mening over voetbal kunnen delen, zoals Wouter Bos, Ali B en Anthonie Kamerling.
Wilfred en Johan zeiken elkaar af, de man met de bril zegt dat de bal gewoon een bal is en dat de voetballers niet moeten zeiken, de ander zegt dat als zelfs Frank de Boer (wie?) en Maradonna zeggen dat het een “oncontroleerbare” bal is, dit ook wel zo zijn.

U merkt: ik ben op de hoogte. Ik hoefde alleen maar een voetbalwedstrijd uit te zien. Dus keek ik Duitsland-Engeland met LOMl waar ik zeer goede vragen stelde (al zeg ik het zelf) zoals: 1)is het altijd hands als de bal tegen je hand komt? 2)hoe heet het vierkantje bij de goal? en 3)ben jij voor Duitsland of voor Engeland?

Dus heb ik de voetbalwedstrijd uitgekeken. En ik heb zelfs daarna aangeboden om Argentinië-Mexico voor LOML te kijken.

Het werd uiteindelijk 3-1, maar het enige wat ik me tijdens de wedstrijd afvroeg was: stel nou dat Argentinië tegen Nederland moet spelen, hoe gaat dat dan tussen WimLex en Maxima?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter