*Was het ook u ook

29/06/2010 - 0 reacties

al opgevallen dat als het zomer is en het zonnetje schijnt, er meer van die mooie kleine genietende momentjes zijn? Of let je daar dan gewoon meer op?

 • mijn moeder krijgt elk jaar met haar verjaardag een Chanel lippenstift van mijn vader.
  (Indonesiërs kunnen trouwens geen P of F zeggen als het moet. Zo noemt mijn vader Schiphol: schifhol en noemt mijn moeder lippenstift: liffenstipt. Geen grap. Let er maar eens op. Vraag een willekeurige Indo(nesier) of die Seven Up wil zeggen. 10 tegen 1 dat er Seppen Up wordt geantwoord).
  Met de Chanel lippenstift is mama dan heel zuinig, want hé, het is natuurlijk wel van Chanel. Hoe mijn vader het voor elkaar krijgt weet ik niet, maar hij slaagt er elk jaar er weer in om met de juiste kleur thuis te komen. Zou hij de meisjes van de Douglas om tips vragen? Of zou hij gewoon echt zelf gaan kijken welke kleur mama het mooiste vindt of bij haar past? Feit is wel dat toen zusje R, mijn vader en ik aan het brainstormen waren wat we voor mama’s verjaardag moesten kopen, papa zei: “van mij krijgt ze weer een mooie Tjanel (geen grap) liffenstipt. En een bos bloemen”.
 • de moeder van vriendin R. was jarig en daar was Surinaams eten, en waar Surinaams eten is, ben ik ook. Er was ook een heel oud mannetje, meneer J. Meneer J is de slager van het plaatselijke dorp. Het oude mannetje had er lol in, was vrolijk verhalen aan het vertellen, en vertelde ons dat zijn vrouw, mevrouw J, de dag ervoor 80 jaar was geworden. “Wat heeft u voor haar gekocht”, vroeg vriendin R.
  “Tachtig rode rozen, want die heeft ze dik verdiend”, vertelde meneer.
  Nou vraag ik u: waar vind u nog van deze mannen.
 • Als er 1 stuk vlees is wat ik de rest van mijn leven zou mogen eten dan zou dat lamskotolet zijn. Ja, sorry, ik ben nog zo’n persoon die vlees nodig heeft. Ik probeer het echt, zoveel mogelijk vis eten, en dat lukt mij ook best wel behoorlijk, maar vegatarier worden, dat zou ik serieus nooit kunnen. Omdat ik vlees gewoon te lekker vind, ik kom er maar meteen eerlijk over uit. En de lamskotolet gekruid door mijn moeder (ketoembar, sojasaus, knoflook, peper, zout, en citroen) en die op de bbq, jongens, ik geniet.
 • Mag ik nog even eindigen met een kind of love moment, want oh wat is liefde toch mooi menschen. Zei ik hier al dat ik hele stille genietende momenten heb wanneer ik een man over ”zijn” vriendin of vrouw hoor praten, ik geniet er ook best wel van als ik vrouwen over ”hun” man hoor praten. Let wel: mits met mate (ik hoef u niets te vertellen over vrouwen die het 24 uur per dag over hun manlief hebben. Iedereen kent wel zo’n iemand uit hun omgeving, geef het maar gewoon eerlijk toe). Zo had ik van de week een sushi-date met A, die al 8 jaar (!!!) een relatie heeft met T. Het was zo herkenbaar toen ze zei:”nog steeds kan ik een heel blij gevoel hebben als ik de sleutel in het slot hoor en hij thuiskomt”.
  En hoewel ikzelf “al” 3 maanden samenwoon kan ik ‘s ochtends nog steeds de deur uitgaan en denken:”yes! Ik zie LOML vanavond weer!”.
  (is dit herkenbaar voor meer vrouwen, of hebben jullie zoiets van: Jezus, Des, hou eens op met dat zoetzappig gedoe).

*stiekem gestolen van Nenz en Wen’s Smilenotes.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter