Nog maar eens een stukje

13/07/2010 - 0 reacties

over de actualiteit, namelijk Formspring.

Formspring zag ik voor het eerst staan bij “the people I follow” bij mijn “dashboard” van mijn Tumblr. Tumblr, een soort van webloghouder, werkt verder een beetje zoals Twitter. Je maakt een weblog aan, of een fotolog, je kunt mensen follow-en, en je kunt gefollow-ed worden.
Er zijn heuse pareltjes aan Tumblr op het wereldwijdeweb, dat kan ik u wel zeggen. En bij 1 van mijn favoriete Tumblr zag ik opeens staan: “ask me something”.

Ik klikte erop en kwam terecht op Formspring.me. Formspring.me is het zoveelste nieuwste webspeeltje. Het is een soort van “ask me” die je ook kunt koppelen aan je weblog of Twitter, en het allermooiste ervan is: mensen kunnen je anoniem vragen stellen. En u snapt: als het allemaal anoniem kan, is het alleen maar leuker. 

Zo las ik vragen als “heb jij al gepoept vandaag?”, “heb je iets tegen homo’s?”, “ben je nog maagd?” of “he DuShi, Je bEnt Lekkr Manngg!! AfspReKen Of Wat!!”

Het allerleukste is nog: er wordt ook vaak antwoord op gegeven ook nog, EN het wordt online gezet. Je kunt je afvragen wie er harder een leven nodig heeft: degene die zich afvraagt of je al gepoept hebt, of degene die daar daadwerkelijk anoniem antwoord op geeft.

Ik vraag me vervolgens af waarom je er uberhaubt antwoord op wilt geven, en los daarvan: ook nog eens online gaat zetten. En Formspring werkt wat dat betreft een beetje als Tellsell. Je wilt er niet naar kijken, omdat het te belachelijk voor woorden is, maar toch bijf je kijken.

Maar goed. geef mij maar een gewoon face2face gesprek. dan mag je van alles aan me vragen en dan kan ik tenminste aan je zien of je t serieus boeit of ik die dag wel of niet naar de wc ben geweest.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter