Wat WK feitjes:

07/07/2010 - 0 reacties

(maar dan wel vanuit Des haar point of view). Want kijk, ik heb me aangemeld voor deze webstrijd, dus oefen ik alvast in het schrijven over de actualiteit. En ik denk dat we met een gerust hart kunnen stellen dat het WK Een Actualiteit is.

  • Ik heb echt de ballen verstand van voetbal hoor, maar zijn de uitslagen die Nederland tot nu toe heeft gespeeld niet heel erg magertjes? 2-1, 1-0, 2-0, 3-2, het spant er allemaal een beetje om hoor. Ik bedoel, uitslagen als 4-1, 5-2, 10-0, dat zijn pas uitslagen. “Maar we winnen toch, Des, Jezus, wees niet zo’n WK-hater”. Ok, ok, ik hou al op.
  • Ik vind het echt zo knap dat de voetbalvrouwen elke keer weer gekapt, en gestyled, en met de juiste kleertjes, en opgemaakt, op de tribune zitten. Ik zou er allang uitzien als een ontsnapte psychiatrisch patiënt, met oranje veren in mijn haar, mijn kop oranje geverfd, en een oranje juttenzak om mijn lichaam. Naast het elke keer er maar zo beeldig uitzien, hebben ze ook nog eens tijd voor gênante uitspraken. Zucht. Zo jammer dat ik wel een gewoon leven heb.
  • Robben. Ik las al dat hij niet kan hurken (volgens Wyb omdat hij erg blessuregevoelig is). Ik weet nu ook dat hij niet kan rennen. Of ehh nee: charmant rennen. Hij kan ook niet juichen. Ja, juichen, dat is ook een vak apart. Robben doet echt z’n best hoor. Zo maakt hij ook van die slidings door het gras, en tikt hij z’n hoofd aan als hij gescoord heeft en wappert hij wat met z’n handje, maar het is het allemaal net niet.
  • Als Kuijt een ander hoofd heeft en pas dan z’n t-shirt uit doet is het allemaal best prettig om aan te zien.
  • Van Bronckhorst speelt deze zondag zijn laatste wedstrijd, en ik hoorde al van mijn held dat het een fantastische speler is met een carriëre om trots op te zijn, en die bovendien geen problemen veroorzaakt. En dat klopt ook wel: niet vreemdgegaan, geen minaressen die wanhopige interviews geven en smsjes laten lezen, geen verkrachtingen, geen auto-ongelukken en loopt niet te kakken gezet door een vrouw die haar mond niet dicht kan houden. Dames en heren: mag ik een applaus voor onze Gio.
  • is het u ook al opgevallen dat vrouwen spreken van een “pauze” en mannen van de “rust”?
  • ik weet niet wat mannen ervan vinden, maar ik vind vrouwen die heel stoer praten over hoe Elia harder had moeten rennen om een bal te halen en dat hij anders wel gescoord had, en oh hé, heb je die ene schop gezien van van Bommel, die was echt wel rood, een hele flinke afknapper. Vrouwen, laten we het alsjeblieft gewoon houden bij: “dat was inderdaad duidelijk buitenspel”.

Maar goed. We staan in de finale menschen, DE FI-NAAA-LEE!!!

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter