En dan nu een stukje over de

09/08/2010 - 0 reacties

Britse korthaar. Oftewel: een stukje over mijn toekomstige huisgenootje.
Excuus: ons huisgenootje. Want ik woon nu immers samen.

Want zoals ik al zei, ik ben een kattenpersoon. Ik mis Kiedis echt ontzettend, die lekkere dikke papzak. En ik twijfelde heel lang, maar ik wil toch wel graag een kat. Alleen schijnt er dus 1 of andere belachelijke reden te zijn dat je dan eerst moet “overleggen” met de mensen met wie je woont. Zucht.  

Nou goed. Ik had LOML al zover, want ik wou Kiedis eigenlijk in huis nemen. Maar toen bedacht ik mij dat ik in een appartement woon, en dat is eigenlijk wel heel sneu voor een stoere buitenkat als Kiedis. Dus zei ik tegen LOML dat het plan niet meer doorgaat, en toen zag ik LOML iets te blij kijken.

Om hem terug te pakkenEn toen werd ik dus helemaal verslaafd aan de Britse korthaar. Dat is de schuld van Serena. Die heeft namelijk 2 katten, en daar post ze soms wat foto’s of filmpjes van. Ik kon er wel uren naar kijken tot dat ik me besefte: er zijn natuurlijk wel meer Britse kortharen op de wereld. Dus typte ik bij Google in “Britse korthaar”.
(Oh, wat is dit weer een informatief stukje, he menschen).

Nou, er ging een wereld voor mij open. Allemaal websites van cattery’s die verschillende kleurtjes kittens te koop aanbieden, hoeveel ze kosten, hoe je ze het beste kunt verzorgen, informatie over het karakter van de Britse korthaar, en de kleuren waar een Britse korthaar in “gemaakt” kan worden (sorry, ik vind fokken zo’n raar woord).

En nu ben ik dus om. Ik twijfelde nog even om een Skottish Fold te nemen, maar zeg nou eerlijk, die oortjes, dat ziet er toch ook niet uit.
Ik wil nu dus een Britse Korthaar, heb LOML al overgehaald (op voorwaarde dat hij de naam verzint, dus ik hou mijn hart vast), en dan ga ik nu even een aantal maanden op droog brood eten.

ps. LOML vind de Britse korthaar “lelijk”. ik heb hem deze kat laten zien, en toen was hij wel mooi even stil.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter