Er zijn dus echt wel voordelen

16/08/2010 - 0 reacties

aan de Ramadan hoor, echt. Laten we maar gewoon praktisch wezen

 1. lippenstift blijft zoveel langer zitten;
 2. mijn tas is veel lichter, doordat er geen broodbakje met 4 broodjes, 2 pakjes Oreo koekjes en 3 stuks fruit in zit. En oh, ook geen waterflesje.
 3. een kwartier voordat ik van huis gaat de wekker, want ik hoef immers niet te ontbijten en broodjes klaar te maken. En ja, ik kan douchen, opmaken en aankleden binnen 15 minuten. En nee, u wilt ook niet weten hoe dit eindresultaat er elke ochtend uitziet.
 4. koken hoeft niet perse om 18.00 uur. Want er hoeft toch pas om 21.15 uur gegeten worden.
 5. vervelende mannen worden weggejaagd door gewoon tegen ze te praten. Want ja, eet maar eens de hele dag niets, ik weet zeker dat zelfs Angelina Jolie uit haar mooie mond gaat ruiken.
 6. Ramadan is ook heel vriendelijk voor de portemonnee. Want geen etentjes buiten de deur. avonds, of lunch in de stad. Het geld kan je weer gebruiken om de Zakat te financieren, dus nou ja, eigenlijk schiet dit puntje eigenlijk ook niet echt op.
 7. in het weekend alle Gossipgirl afleveringen zien, want tja, wat moet je anders doen om de tijd door te brengen.

En oh, er zijn ook heel veel genietende momentjes hoor:

 1. lieve berichtjes van familie in Indonesie krijgen.
 2. lieve berichtjes van mensen via internet krijgen. “Veel succes” of “Eet smakelijk”, oh, ik word er zo vrolijk van :).
 3. sms ‘s nachts van moeder “ben je al wakker? Vergeet niet te eten!”.
 4. mailtje van papa met een schema hoelaat we elke dag mogen eten. Met een lieve tekst erbij “ik hoop dat je het ook op de koelkast kan plakken” (omdat bij ons thuis ook altijd op de koelkast hangt).
 5. de derde Ramadan met LOML, en het is heel speciaal en intiem. Misschien kan ik het beste vergelijken hoe niet-moslims kerst vieren met hun geliefde. Het ‘s nachts samen eten en ‘s avonds weer mogen eten, en te praten over de Ramadan, ik hoop dat er nog heel veel volgen.
 6. en wat ik toch elk jaar het fijnste vind: er is tussen moslims tijdens het vasten een soort saamhorigheid, iets wat elkaar bindt, iets waarvan je van elkaar weet he, jij vast ook, wij vasten samen. Het is een beetje moeilijk uit te leggen, maar als er onder mijn lezers moslims zijn dan begrijpen die vast wat ik bedoel.

En oh. Voordat ik het vergeet. Nog een voordeel van de Ramadan: als je onderweg bent, hoef je niet bang te zijn om te moeten plassen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter