Even een stukje dat niet over

22/08/2010 - 0 reacties

de Ramadan gaat hoor, want heusT, ik maak ook heel wat anders mee dan dat vasten.

Mijn vader heeft namelijk een Iphone. Jaja, daar mag best een applausje voor worden gegeven.

Dank u.

Het zit namelijk zo. Mijn vader was altijd zeer anti Apple. Hij zou never nooit een MACbook van zijn leven kopen, want zo was elke keer zijn argument: als je met een Apple besturingsysteem werkt, dan heb je alleen te maken met dat besturingssysteem, een zeer kapatalistisch systeem, dominant op dat gebied, het is hetzelfde als de regering, die verdomde Amerikanen, enz, enz.  .

Maar mijn vader is ook een gadgetfreak. Een hele erge. Ik ken geen ergere gadgetfreak als mijn pa. De nieuwste telefoon/camera/tv/laptop/computer/mobiel heeft hij al in huis voordat iemand anders het heeft, om er eventjes mee te spelen, en vervolgens weer te laten liggen. Soms kom ik thuis, en vraag ik mijn moeder waar papa is, en dan kijkt ze me aan met een blik die genoeg zegt: de Media Markt.

De Media Markt is voor mijn pa, denk ik, datgene wat de cupcakewinkel voor mij zou zijn: heaven.  Ik zie voor me dat hij erheen fietst, en hoe hij, eenmaal aangekomen, snel naar boven loopt om daar elke nieuwe laptop goed te onderzoeken op geheugen, functies enzovoort, met zijn leesbril op natuurlijk.  

(Ik krijg daar op moment van schrijven een heel warm gevoel bij. Ik vind papa dan zo’n aandoenlijke man. Maar goed, tis een held hoor, mijn pa. Echt). 

Anyway. Terug naar de Iphone. Op een feestje laatst zag ik hem wel heel enthousiast met mijn neefje praten die wel een Iphone heeft. En jawel. Hij heeft er nu dus echt eentje.

En oh wat is hij er gek op. Ik denk dat dit voor hem de gadget ter gadget-ten is. Zo is hij zeer blij met het “totskreen”.
“Deze totskreen, Des, echt, heel goed, is zeer goed, veel beter dan die oude Nokia van mij, dit is pas echt een Totksreen”! (Voor de duidelijkheid: die “oude” Nokia van hem heeft hij nog geen jaar).
“En kijk eens, ik heb ook al wat applicaties,gedauwnloot, kijk maar!” En jawel. Ik zag de NS dienstregeling, ik zag buienrader, en hij had zelfs de metrokaart van London.

En nu heeft hij dus ook Whatsapp, een applicatie waar Iphone-ers en Blackberry-ers met elkaar kunnen chatten.

De eerste dagen sprak ik hem aan bij de Whatsapp, maar natuurlijk is dat tijdverspilling, aangezien mijn vader ook niet op mijn smsjes reageert en ook nooit opneemt als ik hem bel. Vervolgens belt hij mij na 10 dagen op met de vraag: “he Des, ik zag dat je mij gebeld had?”.

Maar vandaag gaf hij dan eindelijk antwoord op de Whatsapp. Dat ging zo:
Papa:
Hoi des
hoe gaat
het?
ik„, heb pauze.„„
ben je nog aan het vasten?
ben je aan werk?
hier is mama
hoi des…hoe gaat het?

En elke keer als papa pauze heeft zegt hij hetzelfde. Soms heeft hij wat moeite met het intoetsen van de letters:
ik: nee ik werk vandaag tot 5 uur.
papa: pol.
ik: pol? wat is pol? wat bedoel je?
papa: ik zei: ohhhh. ik heb verkeeeert getoets.

Jawel.
Mijn vader en zijn Iphone, het is echt een gelukkig stel. En als hij weer klaar is met zijn pauze zegt hij zelfs heel netjes: “nou, papa gaat weer hoor”.

Zeer modern met zijn Iphone, en zelfs netjes afsluitend, wat een held.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter