Iets over Twitter,

26/08/2010 - 0 reacties

daar wou ik ook nog iets over schrijven.

Want iedereen gebruikt Twitter (behalve een paar van mijn beste vriendinnen en LOML, ik zet ze allemaal onder de noemer “zij die onder een steen leven”), en er schijnen ook allemaal ongeschreven regeltjes te zijn waarvoor je Twitter moet gebruiken, of waarvoor zeker niet.

Ik denk dat voor iedereen weer een andere reden is om te Twitteren, en natuurlijk heb ik zo mijn eigen dingetjes met Twitter:

  • wat ik vaak hoor is “wat is er nou leuk aan om met 140 tekens te vertellen wat je doet?”. Ik gebruik die 140 tekens juist om zo creatief mogelijk te vertellen wat ik aan het doen ben, wat mijn mening ergens over is of om een interessante link te delen die ik op het internet vond;
  • via Twitter kwam ik erachter dat Erykah Badu een eenmalig concert gaf, dat Najim Amhali in de Martinihal in Groningen stond, dat Viva.nl een gastblogger zocht, en ik hoefde de wedstrijd Nederland-Brazilie niet eens te zien, want door Twitter wist ik precies wie wanneer scoorde. Oftewel: je blijft up2date.
  • In mijn Twitterlijst zitten misschien een stuk of 10 mensen die ik “echt” ken, de rest zijn allemaal mensen die ik “ken” via het internet. En dat is handig, want het vergroot je sociaal netwerk.
  • er zijn dus echt mensen die jou “unfollowen” als jij ze ook “unfollow-et/t/d?”. Alsof Twitter een soort van geven en nemen is. Dacht het niet vriend. Als ik je unfollow is het niet zonder reden. Wat ik zelf heel vervelend vind, is als mijn timeline vol staat met tweets van dezelfde persoon. Ik had serieus eentje waarbij het alleen maar zo ging: goedemorgen. Het is weer vroeg. Nu naar de bus. Shit, bus net niet gehaald. Naar werk. Pauze. Nu eten. Nu boodschappen halen. Nu even koken hoor mensen, ben er zo weer! (bij die tweet had ik werkelijk waar zoiets van: like we care??!). Het was de druppel toen ik de tweet “luiers halen” las. UNFOLLOW IT IS!
  • mensen die ik wel waard vind om te followen: die iets nuttigs te melden hebben of nog beter: creatief zijn met het schrijven van tweets. De tweets van Dushi Kimberly (alter ego van Tim) zijn te hilarisch, ook om de tweets van Marten Mantel (ex columnist van Spunk) kan ik helemaal slap liggen, en de Tweets van James Worthy (journalist van de nieuwe Revu) zijn soms zelfs licht poëtisch te noemen, en verder heb ik nog een Fleur in mijn lijst, die met leuke lijstjes a la ”10 punten waaraan je kunt zien dat je verslaafd bent aan Jersey Shore” komt.

En waarom Twittert uzelf?

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter